borba protiv koronavirusa / Još šestero zaraženih iz Doma u Koprivnici, ukupan broj oboljelih sada je 34

Image
Foto: Damir Pehar/Pixsell

'Sad nam predstoji obrada preostalih kontakata, svi zaraženi bit će prevezeni u bolnicu'

24.4.2020.
13:45
Damir Pehar/Pixsell
VOYO logo

Županijski Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je u posljednjih 24 sata zabilježenih šest novih slučajeva koronavirusa, javlja e-podravina. Napravljeno je 88 testiranja, šest nalaza se pokazalo pozitivnim. Radi se o pet štićenika Doma i jednoj osobi koja je zaposlena u Domu.

Razvoj po županije pratite OVDJE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla rekla je više o epidemiološkoj situaciji u županiji, ali i akcijama u koprivničkom Domu za starije i nemoćne.

"Od njih 60, dvanaest ih je ozdravilo. Od 60 pozitivnih čak 34 su iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici. Šest je zaposlenika, ostalo su štićenici. Zadovoljni smo s brojem pozitivnih nalaza u odnosu na broj uzetih briseva, što znači da se virus nije proširio na stacionar 1 i stacionar 3. Sad nam predstoji obrada preostalih kontakata, svi zaraženi bit će prevezeni u bolnicu. Nadam se da ćemo to uspješno savladati i nećemo više imati širenje. Dio osoba stavit ćemo u samoizolaciju, u narednih 14 dana možemo očekivati još pozitivnih, ali smo zadovoljni da to nije veći broj pozitivnih. Sve daljnje mjere ćemo poduzimati sukladno ocjeni situacije kada procijenimo da ima nekih rizičnih kretanja i komunikacija. U narednom periodu ćemo uzimati još neke briseve", izjavila je Draženka Vadla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo