visoka procijepljenost / Južna Koreja proširuje pravila društvenog distanciranja kako raste broj zaraženih

Image

Novi broj dnevnih slučajeva zaraze se utrostručio u posljednja dva tjedna, ali broj smrtnih slučajeva i ozbiljnih zaraza ostao je relativno nizak

4.2.2022.
7:07
VOYO logo

Južna Koreja produžila je u petak pravila društvene distance zbog COVID-19 za dodatna dva tjedna kako raste broj zaraza Omikron varijantom virusa, uključujući policijski sat u 21 sat za restorane i ograničenje za privatna okupljanja na najviše šest osoba.

Ograničenja su se trebala ukinuti u nedjelju, ali premijer Kim Boo-kyum rekao je da je produženje potrebno kako bi se usporilo širenje Omikrona zbog straha da bi proslava kineske Nove godine, koja je završena u srijedu, mogla potaknuti zarazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usporavanje ritma širenja Omikrona, koji iz dana u dan bliži se vrhuncu, prioritet je u ovim teškim okolnostima", rekao je na sastanku vlade.

Novi broj dnevnih slučajeva zaraze se utrostručio u posljednja dva tjedna, ali broj smrtnih slučajeva i ozbiljnih zaraza ostao je relativno nizak u toj visoko cijepljenoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južna Koreja izvijestila je o rekordnom dnevnom porastu od 27.443 nova slučaja COVID-19, uz 24 nova smrtna slučaja, objavila je u petak Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti.

Gotovo 86 posto od 52 milijuna stanovnika zemlje u potpunosti je cijepljeno, a 53,8 posto ih je primilo dopunsko cjepivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo