Načelnik policije u RTL-u Danas / Kako funkcionira blokada Murtera? 'Ovdje smo 24 sata i nitko ne može izaći iz mjesta'

'Za obične građane vrijedi pravilo: budite u kućama i nikamo ne izlazite', kazao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić

28.3.2020.
20:05
VOYO logo

O blokadi otoka Murtera zbog koronavirusa u RTL-u Danas govorio je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić. 

"PU šibensko-kninska je itekako angažirana u vezi COVIDA-19, a poglavito na području otoka Murtera. Na vrijeme smo procijenili i prepoznali opasnost što se tiče širenja zaraze u naseljima Murter i Betina pa smo već u srijedu u 8.30 postavili blokadni punkt na državnoj cesti", kazao je Kostanić te dodao da su istog dana uspostavili pomorsku blokadu Murtera i Betine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ovdje 24 sata i nitko ne može ući niti izaći iz tih mjesta. Iznimke su oni opravdani slučajevi vezano za hitne sanitetske i druge situacije", kazao je. 

"Imamo jako dobru suradnju s mještanima. Oni su i prepoznali tu opasnost koja se nad njima nadvila. Imali smo jako dobru suradnju i sa Stožerima civilne zaštite Murtera i Tisna. S nama su na punktu i vatrogasci, DVD Tisno i vatrogasne postaje iz Šibenika. Što se tiče opskrbe, kombiji dolaze do našeg punkta, a dalje se roba prebacuje preko civilne zaštite i dovozi u ta mjesta", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni idu u ophodnje da se ljudi ne zadržavaju puno na ulici, da nema socijalnog kontakta i da sve bude u redu", kazao je i dodao da je bilo nekoliko slučajeva da je ljudima dopušteno da odu s otoka. 

"Za obične građane vrijedi pravilo: budite u kućama i nikamo ne izlazite", rekao je i dodao kako i pomorska blokada ide jako dobro i da se građani pridržavaju mjera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo