Sigurnost na prvom mjestu / Kako velike tvrtke rade u krizi? 'Zabranjeni su svi kontakti, sastanci, zdravlje je na prvom mjestu'

I u jednoj i u drugoj tvrtki, uz opskrbu građana, sigurnost radnika na prvom je mjestu

28.3.2020.
8:00
VOYO logo

Riječ je o tvrtkama koje opskrbljuju građane - poput primjerice veledrogerija i industrije sredstava za dezinfekciju. U jednoj tvrtki oni koji su do jučer radili u uredu, sada pomažu u skladištu.

U skladištu farmaceutske tvrtke u Zagrebu ovih dana otežano se radi na spremanju lijekova za ljekarne i bolnice pa su u svoje redove primili i nekoliko kolega koji su do prošlog tjedna sjedili u uredu. Među njima je i 28-godišnja Tea, referentice nabave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio kolega kao ja smo raspodijeljeni, volontirali smo da odemo i pomognemo  i damo svoj doprinos skladištu njima je najpotrebnije, do sad sam radila u uredu kompjuterski posao u nabavi, a samo nam je jedan dan došao mail tko može i želi da možemo pomoći", rekla je referentica nabave Tea Rodbinić

Magistrica ekonomije se, kaže, brzo uhodala, a imala je i pomoć kolega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je dodijeljen posao na traci, izgleda tako da u osam počinje radni dan, a završava nam otprilike kad voditelji skladišta odluče da je najviše za taj dan napravljeno koliko je najviše moglo se napraviti, ali nikad nije sve", kazala je Tea. 

Zabranjeni su svi kontakti, sastanci...

No, prije ulaska u pluća tvrtke, kako nazivaju skladište - mjere protiv zaraze koronavirusom. Obvezna dezinfekcija ruku, a potom i mjerenje temperature svakom radniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U skladištu su maske i rukavice obavezne, što se tiče drugih djelatnika oni su dobili maske. Imamo jednog djelatnika u jednoj radnoj sobi tako da nisu izloženi kontaktu.

Zabranjeni su svi kontakti, svi sastanci, sve radimo preko telefona, umrežimo se, što manje kontakata pokušavamo napraviti kako bi spriječili virus", kazao je predsjednik Uprave Oktal Pharma Ivan Klobučar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok u veledrogeriji funkcioniraju s 50 posto ljudi u pogonu, a ostali radi od kuće, ima i tvrtki u kojima su gotovo svi na radnom mjestu. Od proizvodnje, nabave, logistike rade normalno kao do sada u osječkoj kemijskoj industriji gdje se proizvode deterdženti, proizvodi za osobnu higijenu te sredstva za čišćenje. 

"Radimo u sve tri smjene, prva druga noćna, radi se i subotom i nedjeljom po potrebi, ovisno o potrebi posla", kazao je viličar u Saponiji Zlatko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok radnici proizvode sredstva za čišćenje, i sami paze na svoje zdravlje

"Obavezna je dezinfekcija ruku, test barijere naulazu, svi imaju zaštitne maske i rukavice, uvedeni su procesi dezinfekcije svih površina unutar tvornice tako da se to diglo na vrlo visoku razinu", rekla je organizatorica marketinga industrijske potrošnje Saponije Lidija Galić Poljarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u jednoj i u drugoj tvrtki, uz opskrbu građana, sigurnost radnika na prvom je mjestu. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo