O humanitarnom turniru / Karlovački klub se oglasio o širenju zaraze: 'Tada nije bilo ograničenja javnih okupljanja'

Image
Foto: Shutterstock

Od ukupno 16 oboljelih iz Karlovačke županije u ovom trenutku, 13 je direktno ili indirektno povezano s tim događajem

25.3.2020.
12:14
Shutterstock
VOYO logo

U medijima se posljednjih nekoliko dana prenosi kako su humanitarni turnir teniskih parova te večera koja je uslijedila nakon, glavni rasadnik koronavirusa na području Karlovca. Turnir je 9. ožujka karlovački Rotary klub.

Epidemiologinja dr. Biserka Hranilović iz Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije je potvrdila da je od ukupno 16 oboljelih iz Karlovačke županije u ovom trenutku, njih čak 13 direktno ili indirektno povezano s tim događajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rotary klub Karlovac se nakon brojnih objava vezanih za širenje virusa COVID-19 u Karlovcu oglasio priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

"Rotary klub Karlovac organizirao je tradicionalni humanitarni teniski turnir u prostorijama Teniskog kluba Karlovac. Turnir je održan 9.3.2020. godine. Na njemu su sudjelovali neki članovi oba Rotary kluba iz Karlovca kao i prijatelji koji svake godine potpomažu ovu, ali i druge tradicionalne humanitarne akcije našeg kluba. Na svim tim akcijama skupljaju se financijska sredstva za stipendiranje nadarenih studenata i učenika kao i za pomoć ostalim potrebitim osobama u našoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku održavanja tog humanitarnog turnira na području Karlovačke županije, kao i na području Republike Hrvatske, nije bilo ograničenja javnih okupljanja niti je na području Karlovačke županije bilo evidentiranih osoba zaraženih virusom Covid-19. Vikend prije teniskog turnira (6.3., 7.3, 8.3.) a i nakon teniskog turnira (10.3. i 11.3.) održano je niz koncerata i drugih kulturnih događanja u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Šibeniku i drugim gradovima gdje je na istom mjestu bilo stotine a negdje i tisuće ljudi. Normalno su radile škole, vrtići, restorani, lokali, trgovine, muzeji. Po zaprimanju informacije Službe za epidemiologiju da postoje zaražene osobe i da su one sudjelovale na tom teniskom turniru sastavljen je popis svih osoba koje su bile prisutne na turniru ili večeri nakon turnira i taj je popis proslijeđen Službi za epidemiologiju. Nadležne službe odmah su ih kontaktirale i te osobe su bile u samoizolaciji. Trajanje samoizolacije definirala je Služba za epidemiologiju.

Molimo sve da poštuju privatnost i dignitet oboljelih te da se skine stigma s njih i njihovih obitelji jer zaslužuju poštovanje u ovim teškim trenucima. Naše misli trebaju biti uz njih sa željom za njihovo ozdravljenje i ozdravljenje svih ostalih koje je ova i svaka druga bolest pogodila", stoji u priopćenju Rotary kluba Karlovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo