OGLAS

Pripremite se / 'Korona boli kao sam vrag!': Naš čitatelj opisao svoje iskustvo s koronom i podijelio savjet što nabaviti da se pripremite za nju

Image
Foto: Shutterstock

'Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag.'

22.11.2020.
8:00
Shutterstock
VOYO logo

"Ja sam prošao 'lišo' u odnosu na neke druge", govori nam čitatelj iz Zadra koji je iskustvo svoje obitelji s koronom opisao u mailu prijateljima i poznanicima, a koji je došao i na adresu naše redakcije. Kontaktirali smo ga nakon što smo pročitali njegov duhovit, ali i vrlo ozbiljan osvrt na Covid-19.

"Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag. Moja najdraža žena mi je donijela koronu s posla (bilo bi bolje da je donijela papira, koverti ili kemijski), ali eto - donijela mi koronu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlu srijedu se budi u 6,30 i ima temperaturu 37,7, proljev, mučninu, bol u očnim dupljama. Ja je nagovorim da ostane kod kuće te nazovem Doktoricu da joj otvori bolovanje. J**i ga po sili zakona svi sa temperaturom idu na test. Odvezem je na test u 13.06 (bukvalno za tad je naručena i još nevjerojatnije i prozvana) da bi ju u srijedu u 21,00 nazvali i rekli da je pozitivna. Dala kontakte mene i kćer.

U četvrtak bazao po kući, kći je dan provela u svojoj sobi, a žena umirala od mučnine i proljeva u svojoj sobi još uvijek na temperaturi 37,7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak se kći snuždila i dobila temperaturu 37,8 – 38,2 te zalegla u krevet. Bole je svi mišići, pije tablete za bolove i spava."

Nakon nekoliko dana što mu se kći i žena pate u nepromijenjenom stanju i autor ovog dnevnika počinje dobivati simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak i mene počinju hvatati bolovi u mišićima. To je kao kad vam se leđa ukoče pa još uz to i grčevi kao kad plivate, u listovima, butinama i guznim mišićima. Preznojim se toliko da je madrac bio mokar kao da sam kantu vode istresao na njega. 

Utorak opet grčevi, preznojavanje (temperaturu nisam mjerio.) Doktorica me hoće poslati u bolnicu jer sam ugrožena skupina. Pazim na tlak i on je 115/70 što bi trebalo biti dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noć sa utorka na srijedu je gadna. Leđa me ubijaju, hvala bogu nema grčeva, ali je bol neizdrživa, pijem 2 normabela, pijem 3 lekadola i u 3 u jutro idem se tuširati vrelom vodom da se mišići opuste. Zaspem pred jutro (kad je lekadol počeo djelovati).

U srijedu, piše dalje, kći i supruga kojima je u međuvremenu bilo malo bolje, ponovno dobivaju jače simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taman kad misliš stat će, korona navali još više", piše on i svima koji je još nisu preboljeli navodi niz savjeta iz prve ruke za pripremu za koronu.

"Da bi ste spremni dočekali, ne daj bože, koronu u kući morate imati :

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEKADOL bar 2-3 kutije (ni za živu glavu brufen ili tome slično)

Voltaren krema za bolove isto tako 2 tube

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supradyn ili neki drugi dodatak prehrani sa svim mogućim mineralima i vitaminima, korona vas oslabi da je potrebna svaka pomoć.

Sumamed, tražite od svog izabranog doktora da vam da recept, jebite mu mater, ali obavezno imajte jer kad počne, zaštitite se od upale pluća, ako ne da, kupite (120,00) - taj iznos popušite u 2 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ASPIRIN 100 ili aksa služi za neupalne procese ali i razrjeđuje krv, nije isto da te Korona dočeka sa tlakom 150/100 ili 115/70.

"Bolje je i prdnuti u vodu nego piti samu vodu" je stara mudrost moje tetke, ali u koroni si suh kao barut i piješ puno više tekućine nego inače, za razliku što gubiš miris i okus i voda postaje ogavna. Ja cijedim limune i mandarine, kupite bar 5 kg mandarina i 2 kg limuna. Naravno i 2-3 kutije čaja koji volite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banane - kad ne možeš ništa jesti, banana ide.

100 lista, dupe blista - kupi toaletni papir, neće propasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavezno uzmite štapiće slane i Coca Colu jer to pomaže kod proljeva, izbjegavajte slatko."

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo