69 novooboljelih / Koronavirus hara Likom: U staračkom domu čak 65 pozitivnih!

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zaraza ulazi u sve više domova za starije i nemoćne

15.10.2020.
12:40
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Svi novooboljeli, a danas je u Ličko-senjskoj županiji čak 69 novozaraženih osoba, su s područja Gospića od čega je 61 korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te četiri zaposlenika navedene ustanove.

Sve novooboljele osobe iz Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije su bez simptoma bolesti.  Od 21 korisnika, koji su ranije potvrđeni, samo 4 imaju izraženu blagu kliničku sliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale pozitivne osobe su kontakti ranije oboljelih osoba. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 340 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 137 aktivnih slučaja, 199 osoba je  izliječeno te četiri osobe preminule. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama: Gospić - 129, Otočac - 4, Perušić - 3, Brinje - 1 Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 379 osoba.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 793 nova slučaja zaraze. Samo u gradu Zagrebu je 211 novozaraženih, u Osječko baranjskoj županiji je 82, u Splitsko dalmatinskoj 80, dok je u Sisačko-moslavačkoj županiji 49 novozaraženih što je novi rekord te županije. U šibenskom Domu za starije 'Cvjetni dom' zaraženo šest štićenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Karlovačkoj županiji 56 je novooboljelih građana, među njima je i 11 korisnika karlovačkog Doma za starije i nemoćne Sv. Antun, a budući da nisu razvili simptome, odlučeno je da se neće premještati u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo