zaraza u bolnici? / Koronavirus potvrđen kod pacijenta koji je već dulje hospitaliziran u slovenskoj bolnici

Image
Foto: AP Images

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji zabilježen je 3. ožujka

20.3.2020.
21:15
AP Images
VOYO logo

Slovenski sveučilišni klinički centar (UKC) u Ljubljani objavio je u petak da su infekciju koronavirusom potvrdili kod jednog svog bolesnika koji je tamo već duže hospitaliziran zbog drugih zdravstvenih problema.

Moguća infekcija u bolnici

Kod spomenutog se bolesnika za sada ne može odbaciti mogućnost da je do infekcije koronavirusom došlo unutar bolnice, a sa svim zaposlenima koji su s oboljelim bili u kontaktu provode se adekvatne mjere, navela je u objavi na Twitteru vodeća slovenska bolnica u kojoj se liječi najveći broj hospitaliziranih zbog koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je u njoj hospitalizirano 23 pacijenata koji su oboljeli od  Covida-19, bolesti čiji je uzročnik novi koronavirus, a od njih je šest na intenzivnoj terapiji.

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji zabilježen je 3. ožujka.  Prema podacima ministarstva zdravstva od petka trenutačan broj inficiranih je 341, a jedna zaražena osoba, stariji muškarac, umro je od posljedia bolesti 13. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše zaraženih i hospitaliziranih je u ljubljanskoj regiji, a infekcija se proširila u oko 90 od 212 slovenskih općina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo