BEZ IZOLACIJE/KARANTENE / Kreće samotestiranje učenika: HZJZ objedinio sve upute i preporuke, ne očekuje se veliki broj onih koji će odbiti testirati dijete

Image
Foto: Ilustracija/Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Fuchs, gostujući u RTL-u Danas kaže kako nitko nikoga ne prisiljava ni na što

14.2.2022.
8:02
Ilustracija/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Diljem škola u Hrvatskoj, u ponedjeljak je započelo redovito samotestiranje učenika koje za cilj, kako navodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) ima povećati vjerojatnost za što duže održavanje nastave uživo u prostorima škole ukidanjem mjere zdravstvenog nadzora u samoizolaciji (karanteni). Dodatni cilj je smanjiti rizik od širenja bolesti COVID-19 u školi i u obitelji, dodaju.

Provođenjem mjere dobrovoljnog redovitog samotestiranja na SARS-COV-2 u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan škole bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, ističu potom te napominju kako je mjera redovitog samotestiranja dobrovoljna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge pak strane, za učenike koji odbiju testiranje jedanput tjedno, za što su im osigurani besplatni testovi, roditelj/skrbnik mora potpisati privolu kojom to potvrđuje.

Image
Kreće samotestiranje školaraca /

Ministar Fuchs i sindikalist Stipić u RTL-u Danas: 'Testova na slinu nije bilo dovoljno za sve'

Image
Kreće samotestiranje školaraca /

Ministar Fuchs i sindikalist Stipić u RTL-u Danas: 'Testova na slinu nije bilo dovoljno za sve'

Radovan Fuchs, ministar obrazovanja u RTL-u Danas prokomentirao je kako nitko nikoga ne prisiljava ni na što, a otkrio je i kako ne očekuje veliki broj onih koji će odbiti provoditi mjeru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi cijelo vrijeme govorimo o oboljelima kojih ima puno, ali kada govorimo o obrazovnom sustavu, onda su samoizolacije te koje strahovito štete obrazovnom procesu, a onih učenika koji su bili u samoizolaciji imamo daleko više nego samih oboljelih. Upravo zbog toga, da ne bi patio obrazovni proces, iako smo na UNESCO-ovoj listi izašli kao zemlja, koja je u prošloj školskoj godini imala online dana ili provedenih u nastavi, što je jako dobro. Svejedno zbog ovako velikog broja učenika u samoizolaciji,  mislimo da je ovo dobro. Vratit ćemo ih sve u škole i nadamo se da će ih biti čim manje", istaknuo je između ostalog. 

Sve informacije o samotestiranju školaraca HZJZ je objedinio ovdje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo