STRUČNJACI UPOZORAVAJU / Lažni lijekovi, lažne tvrdnje, teorije urote ... 'Dezinformacije o koronavirusu uništavaju živote'

Image
Foto: Shutterstock

Twitter, Facebook i Google objavili su da će promovirati vjerodostojne informacije

30.4.2020.
16:30
Shutterstock
VOYO logo

Internetske i medijske kompanije trebaju pojačati napore protiv širenja dezinformacija u Velikoj Britaniji u pandemiji koronavirusa, objavio je u četvrtak britanski fact-checker Full Fact. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dezinformacije uništavaju živote", rekao je izvršni direktor Will Moy: "Ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu dezinformacije dolaze u obliku lažnih lijekova, lažnih tvrdnji, teorija urote i financijskih prijevara."

Twitter, Facebook i Google objavili su da će promovirati vjerodostojne informacije o pandemiji i pojačati napore u suzbijanju dezinformacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša čitava kompanija fokusirana je na borbu protiv dezinformacija na našem servisu", rekla je šefica za javnu politiku Twittera, Katy Minshall.

Twitter je otkrio 3.4 milijuna korisničkih računa za koje se činilo da su se upustili u manipulativnu i sumnjivu raspravu o covidu-19, rekla je Minshall. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžer javnih politika Facebooka, Richard Earley kaže da kompanija shvaća da neke vrste dezinformacija mogu nanijeti veliku štetu.

Ta je društvena mreža zbog toga ažurirala postojeće politike protiv štetnog sadržaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo