porast slučajeva / Liječnica iz Čakovca upozorava: 'Čovjek je imao okupljanje za rođendan, a četiri dana poslije je umro'

Liječničke udruge su na razini države prije 16 dana uputile dopis Vladi i javnosti

18.11.2020.
19:50
VOYO logo

U Županijskoj bolnici Čakovec je 98 pacijenta pozitivnih na Covid-19. Pozitivno je i 24 medicinskih djelatnika, a još 14 u samoizolaciji pa od sutra u čakovečku bolnicu u ispomoć stiže 11 medicinskih sestara.

Linearni porast

Od testiranih 557, čak 273 je pozitivnih. Neće svi pozitivni potražiti pomoć u bolnici, ali dobar dio njih sigurno hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Situacija je ozbiljna jer mi pratimo u zadnja dva tjedna stopostotni porast broja pozitivnih pacijenata. Svaki dan u bolnicu primamo više pacijenata nego što ih otpuštamo, a problem je tim veći što primamo teške oblike bolesti i što dolazi sve više mlađih pacijenata koji zahtijevaju dugotrajno liječenje'', rekla je Renata Čulinović Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata. 

''Linearni porast koji mi bilježimo nama radi problema, jer nam se gomila sve više i više pacijenata koji traže intenzivno liječenje. Ovog trenutka u bolnici imamo 98 pacijenata, a osigurano je za sada 102 kreveta'', upozorava Čulinović Čaić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
svjetska zdravstvena organizacija /

Ova hrvatska županija najgora je u Europi po broju novozaraženih! U tjedan dana 1500 novih slučajeva

Image
svjetska zdravstvena organizacija /

Ova hrvatska županija najgora je u Europi po broju novozaraženih! U tjedan dana 1500 novih slučajeva

Napominje kako jest planiran i rezervni smještaj, i ona vjeruje da će i on ubrzo morati biti stavljen u funkciju. Liječničke udruge su na razini države prije 16 dana uputile dopis Vladi i javnosti, a prije dva dana su i lokalne udruge uputile i apel međimurskoj javnosti u kojima se traži da se striktno poštuju ranije predložene mjere, kao i stroga kontrola mjera. 

''Po potrebi, ako će biti ozbiljna situacija, zalažemo se i za kažnjavanje zbog nenošenja maski. Treba organizirati rad od kuće svima za koje je to moguće, srednjoškolci online nastavu, kontrolu u  trgovačkim centrima, u dućane postaviti zaštitare koji će brojati koliko kupaca ima, ograničenje obiteljskih okupljanja, jer prije neki dan je jedan gospodin imao okupljanje za rođendan, a četiri dana nakon toga je bio mrtav'', rekla je liječnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo