STANJE PO ŽUPANIJAMA / Koronavirus u Hrvatskoj ne miruje, imamo više od 250 novozaraženih! Ponovno je najgore na području Splita

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Splitsko-dalmatinska županija broji 94 nova slučaja, a Grad Zagreb 53

23.8.2020.
13:06
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon rekordnog dana po broju novozaraženih koronavirusom, kada je zabilježeno 306 novih slučajeva, lokalni stožeri od jutra objavljuju nove podatke o oboljelima.

Image
Najnoviji podaci /

Ponovno oboren rekord! Nacionalni stožer: 'U 24 sata imamo 306 novih slučajeva, jedna osoba umrla'

Aktivnih slučajeva sad je 2052, među njima su 143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata, a jedna je osobapreminula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 7900 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 170 preminulo, a 5678 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 6868 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo stanje po županijama u nedjelju 23. kolovoza.

Splitsko-dalmatinska: 94
Grad Zagreb: 53
Požeško-slavonska: 28
Brodsko-posavska: 25
Šibensko-kninska: 22
Osječko-baranjska: 11
Primorsko-goranska: 9
Zagrebačka: 6
Varaždinska: 6
Dubrovačko-neretvanska: 6
Sisačko-moslavačka: 5
Karlovačka: 4
Krapinsko-zagorska: 3
Virovitičko-podravska: 3
Istarska: 2
Vukovarsko-srijemska: 1
Ličko-senjska: 1
Međimurska: 1
Bjelovarsko-bilogorska: 0

Ukupno: 280

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika od kojih se za jednu mušku osobu utvrđuje epidemiološka veza, dok su ostali kontakti prethodno poznatih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna muška osoba iz Metkovića i ženska osoba iz Župe dubrovačke također su kontakti već zaraženih osoba, dok se za jednu stranu državljanku koja se trenutno nalazi u Cavtatu (Konavle) utvrđuje epidemiološka veza.

Jedna osoba iz Ploča je izliječena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 5 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 8373 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 350 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 60 slučaja kršenja samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

VARAŽDINSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze covidom-19, Izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

ŠIBENSKO-KNINSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 22 osobe su oboljele od zarazne bolesti COVID-19.

Radi se o sedam osoba s prebivalištem na području Knina, sedam na području Šibenika, dvije s područja Drniša, jednoj iz Murtera te 5 osoba koje imaju prebivalište drugdje ali trenutno borave na području Šibensko-kninske županije. Većina novooboljelih je mlađe životne dobi i uglavnom su kontakti prethodno oboljelih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 155 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. Tri osobe oboljele od koronavirusa liječe se na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije i nisu na respiratoru dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se na kućnom liječenju.

KARLOVAČKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata od ukupno pristiglih nalaza (142,od toga 14 iz Ogulina) njih 4 je pozitivno na COVID-19.

Sve četiri osobe su muškarci i to tri mlađe životne dobi i jedan srednje životne dobi. Dvije osobe su kontakti već prije oboljelih i nalaze se u samoizolaciji, jedna osoba je također kontakt pozitivne osobe , a jedna mlađa osoba se vratila s mora i za sada se nije utvrdio izvor zaraze. 1 osoba je iz Karlovca, 1 iz Duge Rese, 1 iz Ozlja i 1 iz Ogulina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u Karlovačkoj županiji ukupno oboljelo 160 osoba. U samoizolaciji se nalazi 160 osoba. 

ZAGREBAČKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačkoj županiji zabilježeno je šest novooboljelih od koronavirusa te je trenutno aktivno 114 slučajeva, objavio je u nedjelju Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Do danas u 11 sati ukupno je u toj županiji evidentirano 370 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 245 osoba, a 11 ih je preminulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POŽEŠKO-SLAVONSKA

Požeško-slavonska županija ima "inovativan" način prikazivanja podataka i jedina ne objavljuje broj novih slučajeva, nego samo broj aktivnih. Iz razlike današnjih i jučerašnjih brojeva aktivnih može se zaključiti da je u toj županiji 28 novooboljelih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako izgleda objava tamošnjeg stožera: U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 13 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 12 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 1 osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se nalazi 89 osoba, a ukupno je testirano 4906 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 154 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

SPLITSKO-DALMATINSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 759 obrađenih testova danas su 94 novooboljele osoba pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 37, Imotskog 9, Podbablja 5, Runovića 2, Ciste Provo 1, Lovreća 1, Zmijavaca 2, Prološca 1, Starog Grada 1, Jelse 1, Hvara 4, Kaštela 2, Trogira 1, Segeta 1, Solina 1, Klisa 2, Vrgorca 1, Makarske 5, Baške Vode 1, Tučepi 1, Trilja 2, Hrvaca 1, Sinja 3, Podstrane 2, Otoka 2, Šestanovca 1, Dugog Rata 1 i Supetra 3 osobe.

Od 94 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 28 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1254 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bolničkom liječenju nalaze se 23 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.

U karanteni se nalaze 4 osobe.

BRODSKO-POSAVSKA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je dvadeset pet (25) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

LIČKO-SENJSKA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba. Zaražena su i dva strana državljana, priopćio je županijski stožer.

PRIMORSKO-GORANSKA

U Primorsko-goranskoj županiji devet je novozaraženih osoba. Radi se o kontaktima zaraženih osoba koje su predhodno stavljene u samoizolaciju, te mlađim ljudima koji se vraćaju s godišnjih odmora iz Dalmacije.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je jedna  nova  pozitivna osoba na COVID-19 ( iz Vinkovaca), a nema preminulih osoba.

GRAD ZAGREB

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 53 nova slučaja koronavirusa, a provedeno je 498 testiranja, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Za 111 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

10 je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 18 osoba su kontakti od ranije pozitivnih osoba, a kod 12 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Kod devet je osoba epidemiološka obrada u tijeku, a dvije su osobe došle iz BiH te dvije iz Srbije.

Iz NZJZ su izvijestili  da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Zagreba negativni su na covid-19.

U Zagrebu je trenutnu ukupno 599 aktivnih slučajeva koronavirusa dok su 1154 osobe u samoizolaciji.

OSJEČKO-BARANJSKA

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je ukupno 235 uzoraka, a zaraženost koronavirusom utvrđena je 11 osoba. Po dvije novooboljele osobe su s područja Đakova, Čepina i Općine Ernestinovo, a po jedna iz Osijeka, Valpova, Našica te općina Satnica Đakovačka i Đurđenovac, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan pet novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Dvije osobe su s područja grada Kutine, jedna s područja grada Popovače, jedna s područja grada Siska te jedna s područja općine Martinska Ves. U zadnje vrijeme većinu oboljelih čine osobe mlađe životne dobi, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

ISTARSKA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 286 uzoraka briseva (146 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih su dva pozitivna.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo