U posljednja 24 sata / Lokalni stožeri: U Zadarskoj županiji rekordnih 215 slučajeva zaraze, umrle tri osobe

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Od danas kreću i kazne za nepridržavanje mjera

5.12.2020.
9:00
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer ponovno velik broj novozaraženih - zabilježeno je 3955 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 24190. Preminulo je 68 osoba. Danas opet bilježimo preko 4000 novozaraženih. 

Image
Teška borba /

Opet crne brojke: U Hrvatskoj su zabilježena 4084 nova slučaja zaraze. Preminulo je čak 70 osoba!

Image
Teška borba /

Opet crne brojke: U Hrvatskoj su zabilježena 4084 nova slučaja zaraze. Preminulo je čak 70 osoba!

Sabor je izmijenio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Od danas kreću kazne za kršenje epidemioloških mjera. 500 kuna bit će kazna za krivo nošenje maske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vlasnika, odnosno posjednika privatnog posjeda, propisuje se novčana kazna u iznosu od 5000 do 10000 kuna ako organizira ili dopusti održavanje privatnog okupljanja protivno odredbama Zakona.Također, propisuje se novčana kazna za prekršaje za pravne osobe u iznosu od 10000 kuna do 40000 kuna u slučaju nepridržavanja mjera propisanih Zakonom.

U Zagrebu 675 novih slučajeva zaraze

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 675 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je trenutno 3598 aktivnih slučajeva, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom jučerašnjeg dana brzim antigenskim testovima, provedenim u zagrebačkim Domovima zdravlja testirano je 1.170 osoba, od čega je pozitivno bilo 497 osoba (42,4 posto).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 1409 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 529 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 849 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1718 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 849 obrađenih pozitivnih osoba, njih 289 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 379 osoba su kontakti pozitivnih osoba, a kod tri je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama. 33 su osobe štićenici ili djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 40 osoba obrada je još u tijeku.

Kod deset osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a 16 djece školske dobi obrađuju liječnici školske medicine. Liječnici obiteljske medicine završili su obradu za 67 osoba. Tri su osobe doputovale iz BiH, Rumunjske i Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 15 korisnika i devet djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 44 učenika i osam nastavnika osnovnih škola te 43 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 998 učenika osnovnih te 822 učenika srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 38 osoba.

U Zagrebačkoj županiji 227 novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji je u posljednjih 24 sata 227 novooboljelih od covida-19, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite te županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petnaest novooboljelih je u Samoboru, osam u Svetoj Nedelji, 17 u Zaprešiću, 14 u Jastrebarskom, 61 u Velikoj Gorici, 20 u Ivanić-Gradu, sedam u Dugom Selu, devet u Vrbovcu, pet u Svetom Ivanu Zelini.

Po šest novooboljelih su u općinama Brdovec i Bistra, po tri u općinama Jakovlje i Krašić, po jedna u općinama Luka, Klinča Sela, Kravarsko i Rugvica, po dvije u općinama Stupnik, Orle i Farkaševac, četiri u Pisarovini, pet u Kloštar Ivaniću, 14 u Križu, 12 u Dubravi i osam u općini Rakovec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izliječeno je 215 osoba, a tri su osobe umrle u Vrbovcu.

Samoizolacija je propisana učenicima devet razreda osnovnih škola i učenicima tri razreda srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije od početka pandemije evidentirane su 10324 covid pozitivne osobe, izliječeno ih je 6544, a 38 osoba je umrlo. Trenutno su aktivna 3742 slučaja.

Od 30. studenoga do 24. prosinca zbog trenutne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava se održava online. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. 

Šibensko-kninska županija: Zaraženo 66 osoba, dvoje umrlih

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe starije dobi, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koronavirus je, ističu, pozitivno još devet osoba koje nemaju prebivalište u Šibensko-kninskoj županiji, a trenutno borave na tom području.

Trenutno je 517 aktivnih slučajeva na području županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šibenskoj bolnici se liječe 33 osobe, od kojih su tri na respiratoru, a u kninskoj bolnici  je 21 zaražena osoba.

Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je 2000 osoba.

U posljednja 24 sata testirano je 383 uzoraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadarskoj županiji rekordnih 215 slučajeva zaraze, umrle tri osobe

U Zadarskoj županiji 215 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše od početka epidemije, a u zadarskoj bolnici su od posljedica covida-19 umrla dvojica muškarca u dobi od 79 i 87 godina te 89-godišnja žena.

Koronavirus ušao je u još jedan privatni dom za stare i nemoćne na području Zadra, gdje je pozitivno 14 štićenika i jedna djelatnica. To je osmi dom za stare i nemoćne u Zadarskoj županiji u kojem je došlo do proboja i trenutačno je zaraženo 178 korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Domu za stare i nemoćne osobe Zadar pozitivno je još 17 štićenika i jedan djelatnik, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan zaražen je još jedan pacijent. 

"Ovo je najveći broj zaraženih od početka epidemije na našem području i on je, prema riječima  epidemiologa, očekivan", komentirao je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da su svi zaraženi u domovima za stare i nemoćne stabilno i s blažim simptomima, a povoljnije rezultate epidemioloških mjera koje su na snazi možemo očekivati tek za dva do tri tjedna.

"Nadamo se da će tada broj novozaraženih biti manji te da će se i broj hospitaliziranih u našim bolnicama smanjiti. Današnji broj još je jedno upozorenje svima da smo u razdoblju kada je epidemija na vrhuncu i da pojačano moramo paziti na sebe i druge. Zato molim sve da se pridržavaju propisanih mjera jer samo o nama i našem ponašanju ovisi razvoj epidemiološke situacije", poručio je Vicković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je testirano 520 uzoraka, a pod aktivnim su nadzorom 2484 stanovnika.

U Zadarskoj županiji rekordnih 215 slučajeva zaraze, umrle tri osobe

Među novooboljelima 134 ih je s područja Zadra, 11 iz Benkovca, sedmero u Sukošanu, po šestero u Lišanima Ostrovičkim i Posedarju, petero u Poličniku, po četvero u Bibinjama, Kalima i  Preku, po troje novozaraženih potvrđeno je u Obrovcu, Novigradu, Pakoštanima, Povljani, Ražancu i  Sv. Filipu i Jakovu, po dvoje u Biogradu, Jasenicama, Ninu i Škabrnji te po jedna osoba u Galovcu, Pašmanu,  Privlaci, Salima, Stankovcima, Tkonu, Vrsima i Zemuniku Donjem.
Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 56 bolesnika, od kojih je 11 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se 26 pacijenata s blažom kliničkom slikom.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

U Varaždinskoj županiji 319 novozaraženih i devetero umrlih 

U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 319 novozaraženih koronavirusom, a umrlo je devetero ljudi, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. 

U posljednja 24 sata testirano je 765 uzoraka. Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana bilježi 1.972 nova slučaja, čime broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika iznosi 1170.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 262 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 120 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 21 ih je u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih je 20 na respiratoru, 73 ih je u Klenovniku i 48 u Novom Marofu. Na liječenju kod kuće nalazi se 2.217 osoba.

Iz Stožera su izvijestili kako je umrlo devet osoba pozitivnih na covid-19. Ukupno su do sada evidentirane 132 umrle osobe pozitivne na covid19, od kojih 28 tijekom prva četiri dana ovog mjeseca.

S kućnog liječenja otpuštene su 263 osobe.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije zabilježeno je 9.986 slučaja zaraze koronavirusom.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 201 novi slučaj zaraze, a umrle su četiri osobe

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježen je 201 novi slučaj zaraze koronavirusom, a četiri su osobe umrle, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše je novozaraženih s područja gradova Krapine, Oroslavja i Zaboka te općina Bedekovčine, Đurmanca, Lobora i Velikog Trgovišća. 

Oporavile su se još 132 osobe pa je trenutno u županiji aktivan 1.641 slučaj zaraze koronavirusom. U samoizolaciji se nalaze 1.323 osobe.

Na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se 36 pacijenta sa SARS CoV-2 infekcijom, dok je na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice 11 pacijenta, izvijestili su iz Stožera. 

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana liječi se 61 pacijent pozitivan na SARS CoV-2, od kojih je 10 na respiratoru.

Umrle su četiri osobe pozitivne na koronavirus.

Brodsko-posavska ima 169 novooboljelih

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 169 novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 6 vjerojatno pozitivnih osoba (potvrđenih antigenskim testiranjem).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 4.901. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (63), grad Nova Gradiška (19), općina Sibinj (10), općina Oriovac (9), općina Staro Petrovo Selo (6), općine Garčin, Gornja Vrba, Gundinci, Slavonski Šamac i Vrpolje (po 5), općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik i Oprisavci (po 4), općine Davor, Donji Andrijevci, Rešetari i Velika Kopanica (po 3), općine Nova Kapela i Podcrkavlje (po 2) te općina Okučani (1).

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" preminula je jedna osoba (Ž - 1945. godište). Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 57. Hospitalizirano je ukupno 75 osoba (10 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 53 osobe, a u novogradiškoj bolnici 22 osobe. Dvanaest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.897 osoba (299 osoba manje nego prethodni dan).

Međimurska ima 170 novih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 350 osoba od čega je evidentirano 170 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavilo se 176 osoba.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 676. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 25 321 uzorak, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 1 pozitivnom slučaju. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID 19 kod 12 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo 7 011 oboljelih COVID 19 osoba, a ukupno se oporavilo 5 235 osoba.

U posljednja 24 sata zabilježena su 4084 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 24495.

Među njima je 2514 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 259 pacijenata.  Preminulo je 70 osoba. 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 147454 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 2102 preminulo, ukupno se oporavilo 120 857 osoba od toga 3709 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 60581 osoba.  Do danas je ukupno testirano 801 545 osoba, od toga 10 662 u posljednja 24 sata.

Dubrovačko-neretvanska ima 94 nova slučaja zaraze

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom (od toga 66 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Metkovića, 21 iz Dubrovnika, deset iz Korčule, devet iz Konavala (jedan korisnik Doma za starije osobe Konavle), osam iz Ploča, pet iz Opuzena, po tri iz Lumbarde i Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Slivnog i Zažablja, po jednoj osobi iz Orebića i Pojezerja te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 39 osoba muškog spola i 55 osoba ženskog spola, a za 62 osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Karlovačka ima 89 novih

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 89 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR testiranje). S područja grada Karlovca je 38 osoba, Duga Resa 9, Ogulin 24, Ozalj 3, Slunj 5 , Generalski Stol 1, Josipdol  2, Plaški 1, Ribnik 1,  Tounj 1, Vojnić 2, Žakanje 1 , Cetingrad 1.

U Karlovačkoj županiji  ukupno je  do sada  oboljelo  3845  osoba.

Brzi test za detekciju antigena -86 pozitivnih.

Vukovarsko-srijemska ima 242 nova slučaja 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 242 nove pozitivne osobe na COVID-19 (43 osobe iz Iloka, 41 iz Vinkovaca, 28 iz Vukovara, 16 iz Županje, 12 iz Borova, po 6 osoba iz Gradišta, Nuštra i Bapske, 5 iz Štitara, po 4 osobe iz Bršadina, Cerića, Cerne, Marinaca i Negoslavaca, po 3 iz Andrijaševaca, Ivankova, Privlake, Retkovaca, Starih Mikanovaca, Šarengrada i Vođinaca, po 2 iz Bobote, Gunje, Ilače, Jarmine, Komletinaca, Nijemaca, Otoka, Petrovaca, Soljana, Vere i Starih Jankovaca, te po 1 osoba iz Bošnjaka, Banovaca, Babine Grede, Drenovaca, Đeletovaca, Gaboša, Laslova, Lovasa, Markušice, Mikluševaca, Orolika, Posavskih Podgajaca, Račinovaca, Srijemskih Laza, Šiškovaca i Vrbanje).

 Bjelovarsko-bilogorska ima 64 novooboljela

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 64 nova slučaja zaraze koronavirusom.

21 novozaražena osoba s područja je grada Daruvara, 8 iz Bjelovara, po 6 novih slučajeva potvrđeno je na području gradova Garešnica i Grubišno Polje, 5 iz općine Sirač, 4 iz općine Dežanovac, po 3 osobe s područja općina Šandrovac i Končanica, po 2 s područja su općina Hercegovac, Đulovac i Ivanska, a po 1 novi slučaj zaraze na područjima općina Velika Pisanica i Velika Trnovitica.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 34 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih je njih 5 na respiratoru.

Primorsko-goranska ima 278 novozaraženih

Prema danas pristiglim podacima epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Primorsko-goranskoj županiji je  278 novooboljelih, dok je 337 osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ danas je manji za 59 osoba u odnosu na jučer i iznosi 2912. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana testirano 1275 osoba.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata je 125. Od tog je broja na respiratoru 16 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana je, nažalost, umrlo 5 osoba.

Koprivničko-križevačka ima 188 novih slučaja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 188 nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 1027  slučaja bolesti COVID-19, ozdravila je 131 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 85 osoba od kojih je dvanaest na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1942. i 1957. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 259 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije ukupno je testirano 12376 osoba pri čemu je bolest COVID-19 potvrđena u 3510 slučajeva.

Osječko-baranjska ima 253 novozaraženih

U posljednja 24 sata u laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana ukupno 562 uzoraka od kojih su 253 bila pozitivna. Novopozitivne osobe žive u čak 54 naselja Osječko-baranjske županije.

Kao i do sada, najviše novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima, njih 138, zatim u Đakovu 16, u Belom Manastiru i Valpovu po 10, u Našicama i Belišću po 9 i u Donjem Miholjcu prebivalište ima 8 novopozitivnih osoba. Na području Općine Čepin 10 je novopozitivnih na koronavirus, 7 u Đurđenovcu, po 5 u Bizovcu i Bilju, po troje u Antunovcu, Erdutu, Dražu, Satnici Đakovačkoj i Koški, po dvoje u Kneževim Vinogradima i Vuki te po jedna novopozitivna osoba na području općina Čeminac, Punitovci, Semeljci, Ernestinovo, Petrijevci, Viljevo i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 227 osoba oboljelih od COVID-19, i to 170 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 40 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 57 osoba s tim oboljenjem.

U posljednja 24 sata preminulo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1933., a najmlađa 1962. godine. Uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno se u samoizolaciji nalaze ukupno 2.793 osobe. Policija je u zadnja 24 sata provela 50 provjera osoba u samoizolaciji i sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi. Obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

 Istarska županija ima 81 novi slučaj zaraze

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 373 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 81 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 62 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 5 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Italija (2), Zagreb (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba. Izliječeno je 56 osoba. Trenutno je 692 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1407 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1922. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Sisačko-moslavačka ima 176 novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je sto sedamdeset i šest osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o šezdeset šest osoba s područja grada Siska, trideset sedam osoba s područja grada Kutine, sedamnaest osoba s područja grada Petrinje, šesnaest osoba s područja grada Novske, trinaest osoba s područja grada Popovače, šest osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, četiri osobe s područja općine Sunja, četiri osobe s područja općine Lipovljani, četiri osobe s područja općine Lekenik, četiri osobe s područja općine Jasenovac, tri osobe s područja grada Gline, jednoj osobi s područja općine Dvor te jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

Požeško-slavonska ima 73 nova slučaja

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 483 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 418 osoba nalaze se u kućnoj izolaciji, a 65 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 1113 osoba, a ukupno je testirano 18315 osoba. 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 220 uzorka, od kojih je 73 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo