tako to rade u bjelorusiji / Lukašenko ignorira COVID-19 i savjetuje pijenje votke: Mitropolit rekao da tko se molio, zaboravio je virus

Nema nikakvih ograničenja kretanja, bjeloruske vlasti ponašaju se kao da korona nije ništa strašno

27.4.2020.
22:54
VOYO logo

Posljednji europski diktator, bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, i dalje sebe smatra pametnijim od svih epidemiologa svijeta. Dok je cijeli svijet paraliziran, u Bjelorusiji - biznis as usual.

Rješenje votka i češnjak

Nema nikakvih ograničenja kretanja, jedino se kod njih u Europi još igra nogometna liga. Da, dezinficiraju javni prijevoz, i ljudima savjetuju da ne idu u crkve, ali bjeloruske vlasti ponašaju se kao da korona nije ništa strašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukašenko kaže da je to obična gripa, savjetuje ljudima da piju malo više votke, jedu češnjak i sjede za volanom traktora u polju. Njihov vođa kaže da nemaju luksuz da se stave u karanetnu, jer onda neće imati što jesti, i da im je prioritet ekonomija. Mitropolit Pavel, glava njihove crkve, kaže da nisu svi stalno ponavljali riječi pandemija, koronavirus i covid, i da su umjesto toga molili Boga - virus bismo već zaboravili.

Pa su Bjelorusi ovaj vikend uživali u svenarodnom čišćenju i sadnji borova, tradiciji još iz vremena Sovjetskog saveza. U javnim radovima je, barem tako tvrdi vlast, sudjelovalo dva milijuna ljudi, odnosno četvrtina populacije. Lukašensko virus naziva smiješnim, iako je u zemlji do danas evidentirano 11 tisuća zaraženih, što je više od susjedne Ukrajine koja ima četiri puta više stanovnika. Sreća je da dobar dio Bjelorusa nije čekao da vlast proglasi karantenu i ograniči kretanje, nego su samostalno primijenili mjere izolacije i distanciranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Što će se s nama dogoditi nakon ove psihoze o koronavirusu i infekcije? Tko danas može reći što bi se dogodilo? Nitko. Ali budimo iskreni, mi smo vrlo ovisni o vanjskom svijetu, imamo gospodarstvo temeljeno na izvozu'', izjavio je Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije.

''Čitam novine i gledam televiziju i naravno da sam svjesna mjera opreza. Ne bojim se uopće jer vidite i sami da svi držimo razmak od jednog i pol metra ili čak i više. Ne bojim se jer, ako je suđeno da se nešto dogodi, onda nema načina da to spriječite'', smatra volonterka Anzhelika Reshenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Odluka da se održi nacionalna akcija čišćenja u ovakvim uvjetima je krajnje neodgovorna prema građanima jer je nemoguće osigurati da ljudi drže međusobnu distancu. Moj stav je da svi trebaju ostati doma'', rekao je opozicijski političar Andrei Dmitriev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo