cijepljenje protiv korone zakonska obaveza? / Milanović: 'Par glupana nije shvatilo zašto sam rekao da se neću cijepiti prvi, uspoređivali su me s Churchillom. Sad ako treba, bit ću prvi!'

Da je to bila tema na jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, potvrdio je Davor Božinović

24.11.2020.
19:00
VOYO logo

Dok se čeka da cjepivo dođe i do Hrvatske, državni vrh razgovara o tome da cijepljenje protiv koronavirusa bude i zakonska obveza.

Da je to bila tema na jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojoj je sudjelovalo 13 članova među kojima i premijer i predsjednik, potvrdio je potpredsjednik Vlade Davor Božinović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi moramo učiniti sve da se najveći broj naših građana cijepi jer to je zapravo cilj da bi cijela ta operacija bila uspješna. Da bi cjepivo zaustavilo širenje epidemije bi bilo potrebno oko 70 posto odraslog stanovništva da bude procjepljeno i to je nešto o čemu ćemo voditi računa da se dogodi.

Je li tu temu jučer na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost otvorio predsjednik Republike i koji je bio vaš stav?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je govorio o tome, a sad tko je otvorio nije ni važno, ali smo razgovarali o tome. Hrvatska ima obavezu cijepljenja za neke bolesti, naravno da za ovu nema jer je nova, ali ne bi ni to bio neki novi moment", izjavio je Božinović.

Predsjednik Republike stigao na otvorenje izložbe posvećene potresima u Zagrebu i potvrdio da je on otvorio temu o obvezi cijepljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je sad nekakvog društvenog dogovora. Koji je cilj koji se postiže? Koja je vrijednost koja se želi postići? A tu ja mogu biti debatni partner Vlade, ali Vlada mora donijeti odluku što će predložiti. U svakom slučaju, siguran sam da jedan broj ljudi to ne bi prihvatio dobro, što ne znači da bi Vlada trebala pred takvim stvarima uvijek pokleknuti, ako se ocijeni da je nešto što se želi zaštititi najviše na skali vrijednosti.

Ja sam rekao prije tjedan dana da se neću cijepiti prvi zato da oni koji su potrebiti budu prije mene. Svi su shvatili, par glupana nije pa su me napali da sam neodgovoran, bezobrazan, da nisam normalan, uspoređivali me s Churchillom, sad ako treba, cijepit ću se prvi", poručio je Milanović koji pozdravlja nove, strože mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo