gost rtl-a danas / Ravnatelj policije Nikola Milina o koronapartyju HDZ-ova župana: 'Slijedi novčana kazna'

'U pravilu se neće omogućavati nikakva kretanja koja nisu neophodna. Ali ako se netko želi vratiti u svoje prebivalište, to mu se mora omogućiti', kaže

23.3.2020.
19:35
VOYO logo

Zbog sve jačeg širenja epidemije koronavirusa Nacionalni je stožer naredio: nema više napuštanja mjesta prebivališta! 

Preporuka svima koji su se sklonili u svoje vikendice je da se hitno vrate, jer od danas bez propusnica nema putovanja iz grada u grad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima još neodgovorenih pitanja oko novih mjera, a njih je ravnatelju policije Nikolu Milini postavila naša reporterka Ivana Ivanda Rožić.

"Odluka je donešena, Rade se sve pripremne radnje, u punu primjenu ide od ponoći", kazao je Milina i potom objasnio sve nedoumice oko propusnica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi oni koji putuju izvan mjesta svog prebivališta će morati pribaviti propusnice, ili putem pravnih osoba ili putem stožera ili putem liječnika", kazao je ravnatelj policije.

Na pitanje što ako imaju bolesnu baku ili djeda koji se nalaze u drugom gradu, Milina odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba smanjiti putovanja na najmanju moguću mjeru'

"Već sada imamo veliki broj upita. Vrlo je jedostavan odgovor. Treba smanjiti putovanja na najmanju moguću mjeru. Sve te situacije se moraju rješavati putem Stožera civilne zaštite. Jasno je da nećemo ljudima dodatno otežati ako se radi o vitalnim interesima za život. Moramo se pridržavati odluka, moramo zaustaviti širenje virusa. Policija je prva potpora zdravstvenom sustavu da bi spriječili teže posljedice", kazao je Milina za RTL.

Na pitanje ima li dovoljan broj policajaca za ove mjere i što s onima koji se odluče vratiti iz Zaprešića u Zagreb, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija ima dovoljno resursa, pripremili smo se za ovu zadaću. Omogućit će se povratak u svoja prebivališta", kaže. Na pitanje do kada, odgovara:

"U pravilu se neće omogućavati nikakva kretanja koja nisu neophodna. Ali ako se netko želi vratiti u svoje prebivalište, to mu se mora omogućiti. To je ustavna kategorija", jasno će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju sisačko-moslavačkog župana, HDZ-ovca Ive Žinića, Milina je rekao:

"Svi koji se ne pridržavaju ovih mjera, ili ta društvena okupljanja ili kršenje mjera samoizolacije, policija sve to prijavljuje. I u ovom slučaju je policija prijavila u sustav stožera civilne zaštite. Dalje će se novčano kažnjavati. To je isto kao u slučaju kršenja mjera samoizolacije", rekao je na kraju Nikola Milina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo