Saga se nastavlja / Ministar Banožić zabranio Milanoviću da koristi i helikoptere bez njegova odobrenja

Image
Foto: RTL

Sukob Milanović-Banožić nastavlja se, sada je udarac zadao Banožić koji je zabranio da Milanović koristi i materijalna sredstva MORH-a

8.11.2021.
21:10
RTL
VOYO logo

Saga sukoba ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Zorana Milanovića ide dalje. Sada je ministar Banožić donio odluku kojom brani Oružanim snagama RH, odnosno načelniku stožera Robertu Hranju, bilo kakvo uključivanje i potpore za protokolarne aktivnosti Ureda predsjednika bez prethodne njegove suglasnosti. 

Ministar Banožić je 4. studenog potpisao odluku na dan kada je predsjednik Milanović upriličio prijam u povodu uručenja činova kadetima na Pantovčaku, umjesto na Hrvatskom vojnom učilištu, k tome još nije pozvao Banožića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odluci ministra Banožića stoji i da za potpore, koje se odobravaju zapovijedima donesenim bez suglasnosti, odnosno odluke ministra obrane, nije dopušteno korištenje materijalnih sredstava ministarstva. Troškovi koji ipak nastanu na taj način, neće se platiti iz proračuna Ministarstva obrane. 

Odluka je stupila na snagu danom donošenja, a poslana je državnim tajnicima, Glavnom stožeru i dvjema već spomenutim Upravama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova se odluka najzornije može objasniti time što predsjednik neće smjeti koristiti, primjerice vojni helikopter, ako mu to ne supotpiše, odnosno suodobri ministar Banožić. Isto vrijedi i za plovila Hrvatske ratne mornarice. 

Zanimljivo je kako Milanović kao predsjednik ni prije ove odluke nije smio koristiti resurse MORH-a bez supotpisa resornog ministra, ali neslužbeno doznajemo da je praksa suodobravanja prestala negdje tijekom prošle godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo odluke ministra Banožića: 

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo