TEREZIJA GRAS / Desna ruka ministra Božinovića za RTL Danas priznala: 'Njegov korak nije lako pratiti'

Gošća RTL-a Danas bila je državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras

29.3.2020.
20:00
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova, potpredsjednik Vlade i šef nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović jedan je od čelnih ljudi u borbi s koronavirusom, no da bi svoj posao mogao dobro obavljati važno je da se može osloniti na svoje suradnike i suradnice. Na tom popisu visoko kotira upravo kao ministrova desna ruka Terezija Gras, državna tajnica, koja je u MUP došla upravo na Božinovićev izričiti poziv.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Poziv za dolazak u Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) uslijedio je nakon što smo imali vrlo uspješnu suradnju dok je Davor Božinović bio predstojnik Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na čiji smo poziv tamo oboje došli i uspostavili vrlo dobru suradnju i mislim da je dolazak u MUP za njime bio prirodan slijed’’, kazala je državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras u razgovoru za RTL Danas s RTL-ovom reporterkom Ivanom Ivandom Rožić.

''Naša komunikacija u ovim vremenima odvija se na dnevnoj bazi, mailom ili telefonski, a fizički nismo već neko vrijeme jer se čuvamo’’, objasnila je kako izgleda suranja u ovim vremenima borbe s koronavirusom.

O mogućnosti da bi ona mogla preuzeti MUP u slučaju da Božinoviću zatreba zamjena, Gras je kazala: ‘’Ne razmišljamo o tome da postoji potreba za preuzimanjem MUP-a. Ministar sve drži pod nadzorom što je i pokazao kada je predvidio potrebu za promjenom Zakona o civilnoj zaštiti i Hrvatska sada postavlja standarde na tom polju i u europskim okvirima. Ne razmišljam da bi bila potrebna zamjena, ali poduzimamo sve mjere predostrožnosti’’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je i da je ‘’MUP najveći sustav državne uprave s 25.000 policijskih i državnih službenika i sigurno da upravljanje takvim sustavom nije jednostavno, ali ministar to može i ima kapaciteta, znanja i ogromno iskustvo koje je donio sa sobom na to mjesto i istovremeno on može, kako bi se to reklo, hendlati više stvari tako da svakoj od njih pristupa jednakom posvećenošću, a isto traži i od svojih suradnika’’.

‘’Njegov korak nije lako pratiti, vrlo je dinamična i svom poslu predana osoba i to očekuje i od svojih surandika’’, naglasila je Gras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Terezija Gras i Davor Božinović (Davor Puklavec/PIXSELL)

U svemu tome smatra da mu ‘’posao obavljati staloženo i smireno’’ pomaže ‘’ne samo njegovo diplomatsko iskustvo, nego i činjenica da se mnogima od stvari koje su mu zadaće kao ministru – poput migracija, raznih kriza, globana sigurnost … - bavio ranije i na znanstvenoj razini te ima iskustvo iz NATO-a’’.

Gross je podsjetila i na knjigu koju je objavio o globalnoj sigurnosti te je opetovala da je ‘’ne samo iznimno analitičan, nego i dobar lider, a otkad je postao minister posvetio se otvaranju sustava javnosti te je postao i dobar komunikolog’’.

Osvrnuvši se na ostale vežne teme iz resora, poput migracija, Gras je kazala da ‘’očekuju predstavljanje novoga pakta za koji misle da će biti na tragu politike koju Hrvatska provodi već nekoliko godina’’, a kada je riječ o borbi protiv koronavirusa poručila je: ‘’Morat ćemo se pridržavati mjera Stožera – konačan uspjeh ovisi o svakome od nas’’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo