Žalit će se / Mora platiti osam tisuća kuna: Gradonačelnik Novigrada kažnjen zbog kršenja samoizolacije

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Van je, kaže, izašao u papučama i pidžami te osobno pozvao komunalno redarstvo i policiju

26.3.2020.
12:51
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog kršenja mjere samoizolacije s osam tisuća kuna kažnjen je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, a među osam zaraženih u Brtonigli, u kojoj je zabilježen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Hrvatskoj, je i načelnik te općine Pavao Klarić.

Novigradski gradonačelnik Milos bio je, naime, u samoizolaciji zbog odlaska na pogreb ocu istarskog vinara Morena Coronice, gdje je koronavirusom zaraženo više osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 No, tu je mjeru prekršio pa ga je sanitarna inspekcija kaznila s osam tisuća kuna. 

 Milos se javnosti obratio putem e-maila te opovrgnuo da je kršio samoizolaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da nisam prekršio odredbe samoizolacije jer sukladno uputama Vlade, na stranicama koronavirus.hr, piše da se u slučaju nužde može izaći. Radi se o izlasku neposredno ispred stana u kojem živim u trajanju od deset minuta i u cilju sprječavanja rušenja stoljetnog stabla bora i kapelice sv. Lucije", poručio je Milos.

Van je, kaže, izašao u papučama i pidžami te osobno pozvao komunalno redarstvo i policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tih deset minuta pridržavao sam se svih propisanih mjera ponašanja na otvorenom prostoru", istaknuo je Milos i dodao kako je temeljem zapisnika policije sanitarna inspektorica postupila po službenoj dužnosti i napisala prekršajni nalog, na koji će se žaliti u roku od 15 dana.

Načelnik Brtonigle Klarić novinarima se javio s Odjela infektologije pulske bolnice gdje se nalazi već nekoliko dana, te poručio kako se dobro osjeća i više nema nikakvih simptoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro se osjećam, no još ne znam kad ću biti otpušten iz bolnice, vjerojatno za nekih 14 dana. Više nemam nikakvih simptoma, a nakon što sam dobio visoku temperaturu i počeo kašljati išao sam se testirati i nakon pozitivnog nalaza smješten sam u bolnicu", izjavio je.

Potvrdio je da je prije dvadesetak dana bio u kontaktu s pokojnim ugostiteljem iz Brtonigle, koji je potvrđen kao prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje, u ovom trenutku u samoizolaciji se nalaze svi zaposlenici Općine Brtonigla, ukupno njih sedam, budući da su svi bili u kontaktu s načelnikom Klarićem.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo