Koriste kriznu situaciju / Može li jadnije?! Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici civilne zaštite, pazite kome otvarate

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz policije pozivaju građane da u slučaju nenajavljenih posjeta ne otvaraju vrata dok ne provjere tko je posjetitelj i što želi

20.3.2020.
15:31
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Više policijskih uprava upozorilo je u petak da su zaprimili dojave o sumnjivim osobama koje dolaze građanima na vrata pa se u aktualnim okolnostima zaštite od koronavirusa predstavljaju kao djelatnici civilne zaštite, a povjerenje građana koriste kako bi ih pokrali.

U policiji ističu kako su prevaranti muške i ženske osobe koji nose zaštitne maske i plava odijela, a lažno se predstavljajući prikupljaju podatke o osobama na pojedinim adresama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ih građani puste u stan ili kuću, iskorištavaju njihovo povjerenje i dovode ih u zabludu, ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana kako bi im ukrali predmete veće vrijednosti.

Iz policije pozivaju građane da u slučaju nenajavljenih posjeta ne otvaraju vrata dok ne provjere tko je posjetitelj i što želi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerodostojnost posjetitelja treba provjeriti bez otvaranja vrata kroz 'špijunku' ili korištenjem sigurnosnog lanca. Nikome ne treba davati ničije osobne podatke jer je njihovo prikupljanje protuzakonito", ističu u policiji.

 Ako je nepozvana osoba uporna u nakani ulaženja u stan ili kuću, dodaju, o tome žurno treba obavijestiti policiju na broj 192 ili susjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija apelira na građane da pomognu svojim starijim susjedima koji su najčešće mete takvih prijevara na kućnom pragu.

Informacija o pojavi ovog modusa prijevare proslijeđena je operativnom sastavu, odnosno svim policijskim službenicima na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo