u posljednja 24 sata / Najnoviji podaci županija o novozaraženima: U Splitsko-dalmatinskoj najviše novih slučajeva

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 696 novih slučajeva zaraze koronavirusom

3.1.2021.
9:15
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima Nacionačnog stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 696 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo je 56 ljudi te je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 6444.

Među njima je 2453 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 211 pacijenata. U posljednja 24 sata testirano je 5611 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji su trenutno 18.299 osobe. 

Evo kakvo je stanje po županijama u protekla 24 sata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 762 obrađena testa danas je 206 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 65, Imotskog 7, Kaštela 17, Makarske 7, Omiša 12, Sinja 29, Solina 18, Trilja 6, Trogira 5, Vrlike 3, Bola 4, Baške Vode 2, Dicma 5, Dugog Rata 1, Dugopolja 3, Hrvaca 3, Lećevice 1, Marine, Muća 3, Otoka 2, Podbablja 1, Podstrane 2, Prgometa 1, Prološca 1, Runovića 2, Segeta 4 i Ciste Provo 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 116 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno 1647 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalazi se 136 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respirator

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri osobe; dvije muške osobe stare 84 i 70 godina i jedna ženska osoba stara 93 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 33 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule.

Od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije ženske osobe u dobi od 88 i 98 godina te muškarac od 71 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 239 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1195 osoba.

Varaždinska županija

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika ovime je blago porastao na 265.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana broji 443 novih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 368 uzoraka, a udio pozitivnih u testiranim uzorcima je 9 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 203 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 93 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 18 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih 17 na respiratoru, 56 ih je u Klenovniku od kojih 1 na respiratoru i 36 u Novom Marofu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preminulo je pet osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno je do sada evidentirano 289 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

Grad Zagreb

U Zagrebu je u 24 sata potvrđeno 116 novozaraženih koronavirusom, a obavljeno je 847 testiranja, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj aktivnih slučajeva u Zagrebu je 825. Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 39.685, što je 179 osoba više nego jučer.

U Nastavnom zavodu obavili su 847 testiranja, od čega je 85 nalaza bilo pozitivno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 138 osoba, a mjeru samoizolacije izrekli su za 258 osoba.

"Od 138 obrađenih pozitivnih osoba: 41 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 56 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba. Sedam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 21 osobu obrada je još u tijeku. Obrada za pet osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Dvije su osobe doputovale iz Njemačke i Ukrajine. Kod tri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, a kod tri u zdravstvenim ustanovama", navodi se u objavi NZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvijestili su kako je u domovima za starije i nemoćne na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata potvrđeno pozitivno četiri korisnika i jedna djelatnica.

Tijekom 24 sata nije bilo izrečenih mjera samoizolacije za učenike osnovnih škola, a u Karanteni Grada Zagreba nema korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurska županija

U Međimurskoj županiji u nedjelju imaju 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 206 osoba i evidentirana su 34 pozitivna slučaja na covid-19. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, dijagnosticirali inekciju kod osam osoba, dok je brzim antigenskim testovima evidentiran jedan pozitivan slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata oporavila se 70 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 545.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 32.968 uzoraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 88 pacijenata pozitivnih na virus, od toga njih 15 unutar 24 sata, dok su otpuštena tri pacijenta. U palijativnom Covid centru smješteno je pet pacijenata, a njih 83 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi osam covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata umrle su dvije osobe, 58-godišnji muškarac i  86-godišnja žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdravstvenom sustavu u Međimurskoj županiji na novi koronavirus pozitivna su četiri liječnika i devet medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika i četiri medicinske sestre.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj je županiji unatrag jednog dana od covida-19 umrla jedna osoba, a 20 je novooboljelih, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od novooboljelih osoba deset je iz Karlovca dok Duga Resa, Slunj i Ogulin imaju po dva nova slučaja, a Ozalj, Plaški, Vojnić i Barilović po jedan.

Smrtni slučaj uzrokovan covidom dogodio se u bolnici u Ogulinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požeško-slavonska županija

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije je potvrdio 21 novi slučaj zaraze koronavirusom.

U toj županiji sada su 322 osobe  pozitivne na koronavirus, od kojih je 59 njih na bolničkom liječenju.

Pod mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji je 900 osoba.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 15 novih osoba pozitivnih na koronavirus.

Oporavilo se 12 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 251. U samoizolaciji se nalazi 1.197 osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se 12 pacijenata sa SARS CoV-2 infekcijom. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalaze se 24 pacijenta. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 67 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 9 na respiratoru. Preminule su 2 dodatne osobe pozitivne na koronavirus.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su četiri nove pozitivne osobe na covid-19, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata u županiji je testirano je 200, a do sada 34258 osoba.

Trenutno je hospitalizirano 60 osoba dok se u samoizolaciji nalaze 544 osobe. Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljele su 7782 osobe, od kojih je 7394 izliječeno, a umrlo je 157 osoba, podaci su županijskog Stožera civilne zaštite.

Primorsko-goranska županija

U PGŽ su danas 74 novooboljele i 239 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako i danas smanjuje i to za 167 osoba u odnosu na jučer pa danas iznosi 1868, javljaju epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 659 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijskih obrađenih je danas značajno niži od prosjeka posljednjih nekoliko tjedana i iznosi 11%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 112. Od tog je broja 8 osoba na respiratoru, dvije manje nego jučer. Od COVID-19 bolesti u posljednja 24 sata su, nažalost, preminule tri osobe.

Epidemiolozi izvještavaju da podaci o hospitaliziranim i umrlim osobama uključuju i osobe iz susjednih županija koje se liječe u KBC-u Rijeka.

Brodsko-posavska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristiglo je 19 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 5 vjerojatno pozitivnih nalaza (potvrđenih brzim AG testom). 

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.126. U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 92 osobe (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 64 osobe, a u novogradiškoj bolnici 28 osoba. Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 796 osoba (32 osobe više nego prethodni dan).

Zagrebačka županija

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 153 osoba, a županijski stožer u nedjelju je javio i da su dvije osobe umrle.

Trenutno je u županiji aktivno 2446 slučajeva. Od početka pandemije do danas evidentirano je ukupno 17.119 slučajeva zaraze, izliječeno je 14.620, a umrle su 53 osobe.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su tri osobe u Velikoj Gorici, te po jedna u Svetoj Nedjelji, Dugom Selu te u općinama Jakovlje i Rugvica.

Dvije osobe s područja Velike Gorice su umrle.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba od COVID-19, 18 osoba je izliječeno te je jedna osoba preminula. 

Četiri oboljele osobe su s područja Gospića te tri s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. U OB Gospić preminula je jedna muška osoba (82 godine) s područja Gospića. 

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2654 osoba od čega je 107 aktivan slučaj, 87 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2460 osoba. 

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 37 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 56 osoba.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 4 osobe su zaražene koronavirusom. Nažalost, preminule su dvije muške osobe starije životne dobi oboljele od COVID-19 infekcije koje su se liječile u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 160 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 34 osobe, a u kninskoj 16 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 465 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 41 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je šest novih slučaja zaraze koronavirusom, a za 133 testirane osobe nalazi se još očekuju, priopćili su danas iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih četiri, s područja su grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice i općine Kapela.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 78 pacijenta zaraženih  koronavirusom, od kojih je njih devet na respiratoru. U samoizolaciji je 971 osoba.

Dubrovačka županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala, dvije iz Ploča i jednoj iz Metkovića.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 19 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 19 osoba: sedam iz Dubrovnika, tri iz Orebića, po dvije iz Blata i Korčule, po jedna iz Konavala, Kule Norinske, Ploča i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 153 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 431 uzorak.

U samoizolaciji je 549 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je deset kršenja mjere samoizolacije (devet na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 162 slučaja kršenja samoizolacije (40 na graničnim prijelazima).

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javlja kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19

Na području županije trenutno je aktivno 173 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 27 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 48 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1949. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5251 osobu. 

Osječko-baranjska županija

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 230 uzoraka od kojih je 31 bio pozitivan

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (10), Đakova (3), Antunovca, Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Kneževa, Valpova i Vuke (po 2) te Erduta, Jagodnjaka, Našica i Semeljaca (po 1).

Na bolničkom liječenju nalaze se 173 osobe oboljele od COVID-19, i to 126 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 28 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 47 pacijenata s tim oboljenjem. 

U zadnja 24 sata preminulo je šest COVID pozitivnih osoba u dobi od 68 do 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.001 osoba.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 338 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 11 novozaraženih osoba s područja županije. Za 8 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 1 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja Zagreba, javio je lokalni stožer.

U epidemiološkoj obradi nalaze se 2 osobe. Izliječeno je 69 osoba. Trenutno je 266 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 597 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 61 osoba, od toga je 5 osoba u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su tri COVID-19 pozitivne osobe (1936., 1946., 1948. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj osobi s područja grada Kutine i jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo