Najviše u samom Osijeku / Najviše dosad: U Osječko-baranjskoj županiji 82 novozaražene osobe

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Četiri osobe su na respiratoru

15.10.2020.
11:45
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, najviše u Osijeku, a više od 1.200 osoba je u samoizolaciji, izvijestili su četvrtak iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali da je to dosad najveći broj zaraženih u toj županiji.

U Zavodu za javno zdravstvo testirano je ukupno 429 uzoraka, a pozitivni nalazi utvrđeni su za 36 osoba iz Osijeka, sedam iz Đakova, pet iz Našica, četiri iz Belišća, po tri iz Čepina i Tenje. Po dvije novozaražene osobe su iz Donjeg Miholjca, Gata, Ivanovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Batina, Beli Manastir, Bijelo Brdo, Bokšić, Brođanci, Dalj, Grabovac, Josipovac, Potnjani, Stipanovci, Šaptinovci, Šećerana, Široko Polje, Valpovo i Velimirovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
najnoviji podaci /

Opet srušen rekord! U posljednja 24 sata u Hrvatskoj čak 793 novozaraženih, preminulo 10 osoba!

Image
najnoviji podaci /

Opet srušen rekord! U posljednja 24 sata u Hrvatskoj čak 793 novozaraženih, preminulo 10 osoba!

Na liječenju 37 pacijenata

Novozaražene osobe su razmještene u čak 25 naselja na području županije, priopćeno je iz Stožera. Na liječenju u osječkom KBC-u je 37 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih su četiri na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 87 novih kontakta oboljelih osoba, pa je na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji ukupno 1.257 osoba. Policija je u zadnja 24 sata obavila 179 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi te nije bilo kršenja te mjere, navode u Stožeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju kako su inspektori Civilne zaštite u zadnja 24 sata proveli 37 nadzora i u sedam slučaja utvrdili nepravilnosti te poduzeli mjere za njihovo otklanjanje.

Zbog povećanog broja novooboljelih na području cijele Osječko-baranjske županije, Županijski stožer Civilne zaštite u četvrtak je odlučio da ovlaštene službe i osobe odmah pojačaju nadzor nad provođenjem propisanih epidemioloških mjera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo