Riskantniji nego ikad / 'Ne ljubi se. Reci klijentu da opere ruke': Može li najstariji zanat preživjeti doba socijalnog distanciranja?

Image
Foto: Thinkstock.com
Image
Foto: Thinkstock.com

Mnogi klijenti traže popust zbog mogućnosti zaraze, oni koji su mogli "preselili" su se na internet...

26.5.2020.
8:34
Thinkstock.com
VOYO logo

"Ne ljubi se. Recite klijentima da operu ruke prije nego što vas dotaknu. Nosite masku. Izbjegavajte položaje licem u lice. Obucite kostim medicinske sestre i izvadite toplomjer - ako mu je temperatura normalna, recite da ste se uživili u igru. Ako klijent ima groznicu, završite seansu".

Image
Normalno je da se ne osjećate kao prije /

Stručnjaci diljem svijeta daju savjete za poboljšanje mentalnog zdravlja nakon pandemije

Ovo su stvarni savjeti koji se dijele seksualnim radnicima za vrijeme pandemije koronavirusa, prenosi CNN.  Poroci su tu kako bi im se ljudi obratili u sreći ili nemoći. Neki rastu rastom ekonomije, a neki padaju kada se dogodi vanredna situacija u svijetu poput ove.  Kako se s cijelom situacijom nose milijuni seksualnih radnika u Americi? Seks za plaću je ilegalan u većini zemlje, tvrde svi da ih je pandemija razorila. "Prostitucija bi trebala biti neelastična i otporna na recesiju", kaže Caty Simon,  aktivistica u malom gradu u zapadnom Massachusettsu. "Ali nikad nije bilo recesije gdje je osobni kontakt s ljudima prije bio opasan", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje posla, više rizika

Nekoliko seksualnih radnika i radnica reklo je za CNN da su odlučile prestati s radom zbog straha od koronavirusa. Potražnja klijenata također se smanjila, a kako je nezaposlenost u SAD-u dostigla visoku razinu, mnogi Amerikanci manje troše na usluge svih vrsta. 

"Moja je etička dužnost da zbog virusa ne poslujem ni s čijim tijelom", rekao je jedan seksualni radnik i masažni terapeut sa sjedištem u San Franciscu. U ožujku su se mnogi obratili jednoj organizaciji za borbu za prava seksualnih radnika radi financijske pomoći, te su primili hitnu pomoć u iznosu od 400 američkih dolara za financiranje osnovnih životnih troškova. Ipak, ovaj radnik kaže da i dalje kontaktiraju potencijalne klijente, uključujući liječnike i medicinske sestre u bolnici niz ulicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni vas preklinju da radite s njima", rekli su. "Bacaju sav taj novac na vas, dat će vam i više od 300 dolara za sat vremena - a nama treba lova", rekao je masažni terapeur.  

Općenito govoreći, postoje dvije vrste tržišta u industriji seksa, kaže Scott Cunningham, ekonomist sa Sveučilišta Baylor. "Postoji niži rad s nižim plaćama, gdje  klijente prvenstveno zanima seksualno iskustvo", kaže on. "Drugo tržište - veća plaća koja je vrsta partnerstva u paketu sa seksualnim uslugama, i puno puta će ti klijenti postati redoviti i stalno će s tobom raditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su visokoklasni radnici možda mogli izgraditi financijsku sigurnost prije krize, mnogi radnici nižeg razreda jedva preživljavaju. Na početku širenja pandemije SAD-om, jedna je djevojka uzimala temperature klijenta toplomjerom kad bi stigli i pokušala je učiniti seksi glumom "medicinske sestre". Kaže da još uvijek nosi masku i rukavice s novim klijentima. Mnogi klijenti traže popust zbog mogućnosti zaraze.

Opasna situacija za radnike

Mnogi klijenti, pak, traže ljubljenje. "Oni to žele unatoč povećanom riziku", kaže jedna djelatnica. "Čini se da ih virus ne zanima. "Uvijek žele ići kod seksualnih radnika raditi nešto što inače ne bi s ikim drugim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogroman je porast nasilja i zlostavljanja, pa tog nisu ni pošteđeni ni seksualni radnici koji, tvrde, izbjegavaju opasne tipove. No, zagovornici dekriminalizacije seksualne trgovine kažu da je cijela situacija rezultirala zatvaranjem oglašavačkih web stranica, te je tako izbrisano sigurno sredstvo za sastanke, pregovore s klijentima i provjeravanje klijenata za seksualne radnike i time je stvoren financijski pritisak radnicima da poduzmu dodatne rizike.  "Žene ulaze u odnose kako bi izbjegle beskućništvo. Očajne su i rade bilo što ", kaže seksualna radnica. 

Rad "online"

Kao i u drugim industrijama diljem SAD-a, neke su se seksualne radnice mogle preusmjeriti na posao na daljinu, spašavajući svoje prihode nudeći provokativne emisije uživo, slike i chatove. Računalo, brzi internet za prijenos uživo, web kamera i mikrofon su minimalni resursi koje morate imati. Maya, seksualna radnica s punim uslugama u New Yorku, koja se uspješno prebacila na internetski rad, kaže da je zarađivala od 8.000 do 10.000 američkih dolara mjesečno. Otkako je koronavirus prostrujao gradom, plaća joj se povećala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rachel Lloyd, bivša seksualna radnica i osnivačica GEMS-a, organizacije sa sjedištem u New Yorku koja pomaže žrtvama trgovine ljudima da izađu iz trgovine seksom, brine se da će se mnogi sada uvući u trgovinu zbog nemoći: "Uspjeli smo mladima reći, pogledajte, možete napustiti ovaj život, imate drugih opcija. Bilo je dostupnih radnih mjesta. Sada kao da to više ništa ne znači."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo