Račun na 181 stranicu / Nestvarni troškovi: Prebolio COVID-19 i zamalo umro pa dobio račun za liječenje od 1,1 milijun dolara!

Image
Foto: AP Images

Američki zdravstveni sustav jedan je od najskupljih u svijetu

14.6.2020.
8:47
AP Images
VOYO logo

Sedamdesetogodišnji Amerikanac koji je zamalo umro od bolesti COVID-19 dobio je šokantno visoki račun od 1,1 milijun dolara za troškove bolničkog liječenja, piše The Seattle Times.

Michael Flor primljen je u bolnicu u Seattleu 4. ožujka i ostao je tamo 62 dana. U jednom trenutku bio je toliko blizu smrti da su mu sestre držale telefon kako bi se mogao oprostiti sa svojom ženom i djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No oporavio se te je otpušten iz bolnice 5. svibnja, na veselje liječnika i medicinskih sestara koji su brinuli za njega, da bi naposljetku dobio račun na 181 stranicu koji iznosi 1.122.501,04 dolara (7.545.676 kn), rekao je novinama.

Image
cjepivo nije ugroženo /

Raste zabrinutost: Koronavirus je mutirao i postao još zarazniji

Image
cjepivo nije ugroženo /

Raste zabrinutost: Koronavirus je mutirao i postao još zarazniji

To uključuje: 9736 dolara za sobu na intenzivnoj njezi po danu, blizu 409.000 dolara za pretvaranje sobe u sterilni prostor na 42 dana, 82.000 za korištenje respiratora na 29 dana i gotovo 100.000 za dva dana kad je bio životno ugrožen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flora pokriva Medicare, vladin program osiguranja za starije, i neće trebati vaditi vlastiti novčanik, objavio je u subotu Times.

No u zemlji u kojoj je zdravstveni sustav jedan od najskupljih u svijetu, i pomisao da se učini dostupnim svima ostaje uvelike kontroverzan, rekao je da se osjeća "krivim" znajući da će porezni obveznici podnijeti veći dio troška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spas moga života koštao je milijun dolara i naravno da je to dobro utrošen novac. No znam da sam možda ja jedini koji će to reći", navodi Times.

Kongres je odobrio gigantski plan u svrhu održavanja američke ekonomije tijekom koronavirusa koji uključuje budžet od 100 milijuna dolara za kompenzaciju bolnicama i privatnim osiguravajućim tvrtkama koje su liječile pacijente od COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo