U JAR-u

Nove mjere protiv širenja zaraze: Zabranili prodaju alkohola da smanje pritisak na zdravstvo

Od početka epidemije u toj zemlji je od posljedica zaraze umrlo više od 4000 ljudi

Image
Foto: Shutterstock
Hina/ 13.7.2020. u 8:25

Južnoafrička Republika (JAR) uvela je nove mjere u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa, uključujući zabranu prodaje alkoholnih pića, objavio je u ponedjeljak BBC.

Nove mjere također uključuju obavezno nošenje maske i na otvorenom, te policijski sat koji traje cijelu noć. Predsjednik Cyril Ramaphosa rekao je da će zabrana prodaje alkohola smanjiti pritisak na preopterećeni zdravstveni sustav.

Kako prenosi BBC, JAR je uveo nove mjere nakon što je broj zaraženih novim koronavirusom u zemlji premašio četvrt milijuna. Od početka epidemije u toj zemlji je od posljedica zaraze umrlo više od 4000 ljudi, no prema vladinim projekcijama ta bi brojka do kraja godina mogla narasti do 50.000.

Image
Održavanje higijene

Šteta da propadne vino: Ono koje nije prodano, koristit će se za izradu dezinfekcijskog gela

Image
Održavanje higijene

Šteta da propadne vino: Ono koje nije prodano, koristit će se za izradu dezinfekcijskog gela

Južnoafrička Republika je najteže pogođena zemlja na afričkom kontinentu. Ranije ovog tjedna zabilježen je rekordan dnevni porast broja zaraženih, a gotovo svi su iz pokrajine Gauteng u kojoj se nalazi žarište epidemije.

U obraćanju javnosti, Ramaphosa je rekao da se većina ljudi pridržava restrikcije no da postoje neki koji se "ponašaju neodgovorno". Dodao je da će se izvanredno stanje u zemlji produljiti najmanje do 15. kolovoza.

Hina/ 13.7.2020. u 8:25

Više s weba

Pročitajte još

Image
STRUČANJ ZA RTL DIREKT

'Sumamed ne liječi bolest!' Ivan Đikić otkrio što može pomoći protiv koronavirusa

Više s weba