Dubrovačko-neretvanska županija / Nove nužne epidemiološke mjere: Opet se zatvaraju kafići, na privatnim okupljanjima najviše osam osoba...

Image
Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

Zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za provođenje pojačanog nadzora pridržavanja propisanih epidemioloških mjera

2.3.2021.
14:11
Grgo Jelavic/Pixsell
VOYO logo

Na prijedlog stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije uvode se nužne epidemiološke mjere za područje Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Općine Dubrovačko primorje i Općine Ston u trajanju do 14. ožujka 2021, objavljeno je na stranici Koronavirus.hr .

Nužne epidemiološke mjere su:

  1. zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu;
  • ova zabrana ne odnosi se na profesionalne umjetničke izvedbe i programe koji ne uključuju zborno pjevanje, kino projekcije, izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima te sjednice predstavničkih tijela.

2. na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. obustava rada ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, osim za ugostiteljske objekte iz skupina hoteli, kampovi i vrste Učenički ili Studentski dom ili Akademis iz skupine "Ostali ugostiteljski objekti za smještaj", a koji smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja, odnosno učenike i studente;

  • iznimno ovoj protuepidemijskoj mjeri, ugostiteljskim objektima dozvoljena je priprema i dostava hrane, pića, napitaka i slastica.
  • ugostiteljski objekti dostavu, odnosno isporuku hrane i pića, napitaka i slastica mogu obavljati uz pridržavanje protuepidemijskih mjera na jedan od sljedećih načina.
  • osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt bez ulaska u isti, bez zadržavanja na terasi objekta ili ispred ulaza u ugostiteljski objekt nakon preuzimanja;
  • dostavom iz ugostiteljskog objekta vlastitim dostavnim vozilom;
  • dostavom iz ugostiteljskog objekta temeljem ugovora o poslovnoj suradnji sklopljenim između ugostitelja i treće osobe (pravne ili fizičke-obrtnici), koji su registrirani i upisani u Upisnik subjekata u poslovanju s hranom;
  • takozvanim "drive-in" načinom.

4. zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnomm nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim (pojedinačnim) sportovima i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja, sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ova zabrana ne odnosi se na vodene sportove i na beskontaktne pojedinačne sportove u prostorima sportskih balona te na rad teretana i fitnes centara.

5. preporuka poslodavcima da broj fizičkih sastanaka smanje na najmanju moguću mjeru te da ih održavaju video ili telefonskom vezom, a ako je fizičko održavanje sastanka neophodno da se održavaju u što većim prostorijama uz obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski i održavanje fizičkog razmaka između sudionika sastanka od najmanje 2 metra.

Zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za provođenje pojačanog nadzora pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stožer Civilne zaštite Općine Župa dubrovačka, donio je Odluku da se na području Općine Župa dubrovačka zabranjuju sva sportska okupljanja i treninzi na otvorenom i u zatvorenim prostorima.

Zabrana se odnosi na sve uzrasne kategorije osim seniora, a Odluka stupa na snagu 02. ožujka 2021. godine i vrijedi do srijede, 10. ožujka 2021. godine. Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do 09. ožujka 2021. godine, obavijestiti ćemo građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju kako na području Općine Župa dubrovačka tako i na širem području kao i slučajeve zaraze u dječjem vrtiću i osnovnoj školi, Dječji vrtić Župa dubrovačka od srijede, 03. ožujka 2021. godine do srijede 10. ožujka 2021. godine, prekida redovan rad. Navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite djece, građana, ali i djelatnika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze.

Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do 09. ožujka 2021. godine, obavijestiti ćemo roditelje i građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlukom je ostavljena mogućnost da djeca koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće mogu doći u vrtić ali se apelira na roditelje da ako je to ikako moguće ostave djecu u svojim domovima obzirom da se isto pokazalo kao učinkovita mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Dežurstvo za djecu koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće organizirano je u glavnoj zgradi Dječjeg vrtića Župa dubrovačka", piše na službenim stranicama Općina Župa dubrovačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo