U protekla 24 sata / Novi podaci po županijama: Grad Zagreb ima 141 novooboljelu osobu, Zagrebačka 102

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar zdravstva zahvalio se građanima

13.1.2021.
8:32
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Jučer je objavljeno da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata zabilježeno 759 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2  a 7074 je testiranih te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj jučer ukupno bio 4903.

Ministar zdravstva na društvenoj se mreži Twitter zahvalio građanima na pridržavanju mjera budući da naša zemlja mjeri najveći pad novozaraženih u cijeloj Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su današnji podaci po županijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Brodsko-posavskoj 27 novih pozitivnih nalaza

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristiglo je 27 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): gradovi Slavonski Brod i Nova Gradiška (po 5), općine Nova Kapela i Rešetari (po 3), općine Davor i Donji Andrijevci (po 2) te općine Brodski Stupnik, Cernik, Garčin, Oprisavci, Sikirevci, Slavonski Šamac i Staro Petrovo Selo (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.468, dok je broj aktivnih slučajeva 205. Trenutna 7-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 176.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba (Ž – 1936.) i to u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 115. Hospitalizirano je ukupno 70 osoba (5 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 59 osoba, a u novogradiškoj bolnici 11 osoba. Sedam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 659 osoba (3 osobe više nego prethodni dan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje u Osječko-baranjskoj: 66 pozitivnih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testiran je 361 uzorak od kojih je 66 bilo pozitivno.

Najviše, kao i do sada, sa šireg područja grada Osijeka, njih 29. Slijede gradovi Đakovo s pet novopozitivnih, Donji Miholjac sa četiri te Našice i Belišće s tri. Općine Đurđenovac i Čepin također bilježe po tri novopozitivne osobe dok općine Jagodnjak, Podgorač i Strizivojna bilježe po dvije novopozitivne osobe. Po jednu bilježe općine Antunovac, Bizovac, Marijanci, Darda, Draž, Kneževi Vinogradi, Viljevo, Bilje, Petlovac i Satnica Đakovačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bolničkom liječenju nalazi se 109 osoba oboljelih od COVID-19, i to 72 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 22 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 787 osoba. Policijski službenici provjerili su 23 osobe u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 121 nadzor ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera te su utvrdili 2 kršenja za koja su izdane upozorbe.

Splitsko-dalmatinska ima 185 novooboljelih

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 829 obrađenih testova danas je 185 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 76, Hvara 6, Kaštela 22, Makarske 5, Omiša 5, Sinja 16, Solina 12, Supetra 2, Trilja 4, Trogira 1, Vrgorca 1, Vrlike 1, Bola 1, Baške Vode 1, Brela 1, Dicma 2, Dugog Rata 2, Dugopolja 1, Gradca 1, Hrvaca 4, Jelse 2, Lećevice 1, Milne 2, Muća 4, Otoka 3, Podbablja 1, Podstrane 2, Runovića 3, Šolte 1, Tučepi 1 i Ciste Provo 1 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupnog broja novooboljelih 93 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 2200 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalazi se 135 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 8 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije ženske osobe stare 83 i 84 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

U Požeško-slavonskoj županiji je 19 novih slučajeva

U Požeško-slavonskoj županiji je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od utorka je u izolaciji i župan Alojz Tomašević koji je pozitivan na taj virus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u srijedu izvijestio Stožer civilne zaštite, u županiji je trenutno 245 osoba pozitivnih na novi koronavirus. Na bolničkom liječenju su 63 osobe, a  preventivnom mjerom samoizolacije obuhvaćena je 421 osoba.

Policijska uprava požeško-slavonska u srijedu je izvijestila da još obrađuje slučaj s deset osoba koje su zatečene bez maski dok konzumiraju pića u jednom ugostiteljskom objektu u Požegi. Skupina je otkrivena tijekom redovne kontrole provođenja epidemioloških mjera u utorak oko 21.20 sati u Industrijskoj ulici u Požegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom (devet je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 23 osobe iz Dubrovnika, pet iz Blata, dvije iz Župe dubrovačke, po jednoj osobi iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Kule Norinske, Metkovića, Ploča i Stona te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Od spomenutih slučajeva devet je korisnika Doma za starije Dubrovnik – Thermotherapia. Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog spola i 20 osoba ženskog spola, a za njih 22 je utvrđena epidemiološka veza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izliječeno je 26 osoba: 16 iz Dubrovnika, po tri iz Konavala i Župe dubrovačke, dvije iz Ploča te po jedna iz Metkovića i Vele Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 30 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata obrađena su 304 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 35 472
uzorka.

Šibensko-kninska ima 50 

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 50 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je 157 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. 

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 30 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 645 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 172 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Zadarske županije 47 je novozaraženih koronavirusom

Na području Zadarske županije 47 je novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Testiran je 331 uzorak, pod nadzorom je 1692 stanovnika, a oporavilo se 113 osoba. Trenutačno je aktivno 270 slučajeva zaraze, 135 muškaraca i isto toliko žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 42 oboljelih, od kojih je sedmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 13 pacijenata.

Policija je zabilježila sedam kršenja samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među novooboljelima od COVID-19 u Zadru ih je 17, petero ih je u Preku, četvero u Benkovcu, troje u Ražancu, po dvije osobe potvrđene su u Bibinjama, Kalima, Ninu, Pašmanu, Poličniku i Sukošanu te po jedna u Biogradu, Novigradu, Pagu, Posedarju, Salima i Sv. Filipu i Jakovu.

Grad Zagreb ima 141 novooboljelu osobu

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 141, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 41.099, što je 100 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 918 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 121 nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 129 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 79 osoba.

Od 129 obrađenih pozitivnih osoba: 33 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 48 osoba su kontakti COVID + osoba. 11 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 16 osoba obrada je još u tijeku. Kod četiri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, a kod pet u zdravstvenim ustanovama. Šest osoba obrađeno je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a.

Kod jedne je osobe moguće izlaganje prilikom okupljanja, a pet je osoba doputovalo iz BiH, s Kosova, iz Turske i Češke. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi devet korisnika i devet djelatnika. Zaključno, u gradu Zagrebu je 585 aktivnih slučajeva.

Zagrebačka županija ima 102 novooboljele osobe

U Zagrebačkoj županiji su 102 novooboljele osobe od covida-19 u posljednja 24 sata, priopćio je u srijedu stožer civilne zaštite te županije.

U Velikoj Gorici je 14 novooboljelih osoba, u Samoboru i Dugom Selu je po 12 novooboljelih osoba, u Vrbovcu osam, u Kloštar Ivaniću šest.  Po pet novooboljelih osoba je u Zaprešiću i Krašiću. Po četiri novooboljele osobe su u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Brdovcu, Stupniku i Brckovljanima.

Po tri novooboljele osobe su u Bistri i Jakovlju. Po dvije novooboljele osobe su u Luki, Pisarovini i Gradecu, a po jedna novooboljela osoba je u Svetoj Nedjelji, Svetom Ivanu Zelini, Pušći, Klinča Selima, Žumberku, Križu, Rugvici i Dubravi. 

Ozdravilo je 167 osoba.

U domu za stare i nemoćne na vrbovečkom području pozitivna su četiri korisnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 18.021 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 16.875 osoba, a 56 osoba je umrlo.

U Zagrebačkoj županiji trenutno je aktivno 1090 slučaja.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja.

U Primorsko-goranskoj 85 novih slučajeva, jedna osoba preminula

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, danas je na području županije evidentirano 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 119 osoba je ozdravilo. Tako je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti trenutno 941, što je za 35 manje u odnosu na jučer. Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađena 754 uzorka, a udio pozitivnih osoba i dalje je relativno nizak za ovaj drugi epidemijski val i iznosi 11.3 posto.

Iz Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka doznajemo da su hospitalizirane 82 osobe, što je za 11 manje u odnosu na jučer. Od tog je broja na respiratoru 6 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti preminula je, nažalost, jedna osoba.

Karlovača županija: 47 novih slučajeva

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 47  novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

- U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 39  novih slučaja  zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR)-193 testiranja. S  područja grada Karlovca 9 osoba, Duga Resa 1, Ogulin 9, Ozalj 3, Barilović 4,  Cetingrad 1, Draganić 1, Generalski Stol 1, Netretić 6,  Plaški 2, Žakanje 2
- U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji 8 osobe je pozitivno- brzi test za detekciju antigena- iz Karlovca  1 osoba,   Ozalj 3, Slunj 2,  Vojnić 1, Žakanje 1  

 Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 7518 osoba ( PCR testiranje- 6242, antigensko testiranje-1276).

U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano 88 COVID pozitivnih pacijenata ( OB Ogulin17, SB Duga Resa-29, OB Karlovac-42). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 6 osoba (1-OB Ogulin, 5-OB Karlovac), na respiratoru se nalaze 2 COVID pozitivne osobe (OB Karlovac). Devet osoba je  otpušteno sa bolničkog liječenja (1-OB Ogulin, 5-SB Duga Resa, 3-OB Karlovac). Od početka pandemije sa bolničkog liječenja je otpušteno 520 osoba. U protekla 24 sata preminule su 2 osobe ( 1-SB Duga Resa, 1-OB Karlovac). Od početka pandemije u bolnicama je preminulo 254 COVID pozitivnih pacijenata.

U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalaze 324 osobe. Bez kršenja mjera samoizolacije i drugih mjera.

Inspekcija SCZ Karlovac- područje grada Karlovca-trgovine-1, uslužne djelatnosti -2, ugostiteljski objekti-1. Područje Ozlja:trgovine-6, uslužne djelatnosti-2. Nisu utvrđene nepravilnosti.

Stanje u školama na dan 13.1.2021.godine:
U osnovnim školama imamo 3 COVID pozitivna učenika te 4 COVID pozitivna djelatnika. U srednjim školama imamo 4 COVID pozitivna učenika te 2 COVID pozitivna djelatnika.

U Međimurskoj 42 nova slučaja

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 220 osoba od čega su evidentirana 42 pozitivna slučaja na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavile su se 48 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 364. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 35.147 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. 

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 2 pozitivna slučaja. 

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 74 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 2 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 13 pacijenata. Na respiraciji se nalazi 14 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba. 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo  10.769 osoba pozitivnih na COVID 19, a ukupno se oporavilo 10.199 osoba.

U Ličko-senjskoj 3 novooboljele osobe od Covida-19

S  područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 3 su novooboljele osobe od covida-19, a 16 osoba je izliječeno.

2 oboljele osobe su s područja Gospića te 1 s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih. Na liječenju na covid-odjelu OB-a Gospić trenutno se nalazi 19 osoba.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2735 osoba, od čega su 63 aktivna slučaja, 92 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 2580 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj 3 preminulih, 27 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 27 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 14 na brzom antigenom testu (7 osoba iz Vinkovaca, 4 iz Vukovara, 2 iz Jarmine, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Babine Grede, Bobote, Bogdanovaca, Bršadina, Đeletovaca, Marinaca, Gunje, Ivankova, Novih Mikanovaca, Otoka, Soljana, Sotina i Starih Mikanovaca). Preminule su 3 osobe.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8032, od kojih je 7686 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 169 osoba.

Trenutno je u županiji 60 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 309 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 36241.

U samoizolaciji na području županije su 543 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 radnika iz sustava zdravstva (3 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 6 radnika (4 medicinske sestre/tehničara i 2 nezdravstvena radnika).

Bjelovarsko-bilogorska ima 20 novih slučajeva

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

12 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, 5 novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, 2 nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na području grada Grubišnog Polja, a 1 novozaražena osoba s područja je grada Daruvara.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 48 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih 7 na respiratoru. Na opservaciji je 19 pacijenata.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime dolazimo do 98 preminulih osoba od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

U samoizolaciji je u županiji 650 osoba.

Istarska ima 31 novozaraženu osobu

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 388 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 31 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 23 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Zagreb
(1), Italija (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 6 osoba. Izliječene su 32 osobe. Trenutno je 261 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1114 osoba.
U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 55 osoba, od toga je 5 osoba u respiracijskom centru.

Požeško-slavonska ima 19 novozaraženih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 245 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 182 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 63 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 421 osoba, a ukupno je testirano 25066 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 160 uzoraka, od kojih je 19 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

U Koprivničko-križevačkoj 20 novozaraženih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 20 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 163 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 29 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 32 osobe. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5502 osobe. 

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 158 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

U Sisačko-moslvačkoj županiji 36 novooboljelih

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je trideset i šest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvadeset osoba s područja grada Siska, šest osoba s
područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice, dvije osobe s područja grada Gline, jednoj osobi s područja općine Hrvatske Dubice, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo