U protekla 24 sata / Novi podaci po županijama: Zagrebačka ima 151, a Sisačko-moslavačka 3 nova slučaja zaraze

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ovo su novi podaci po županijama danas, 10. siječnja

10.1.2021.
8:48
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer je, 9. siječnja, bilo 1401 novi slučaj zaraze Covidom-19. 38 osoba jučer je preminulo od posljedica zaraze. 

Image
mRNA cjepivo /

Razlog spore proizvodnje: Za nova COVID cjepiva potrebna je apsurdna količina materijala

Image
mRNA cjepivo /

Razlog spore proizvodnje: Za nova COVID cjepiva potrebna je apsurdna količina materijala

Ovo su novi podaci po županijama danas, 10. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodsko-posavska ima 83 novozaražene osobe i 2 preminule

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristigla su 83 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (37), općina Sibinj (9), općine Staro Petrovo Selo i Velika Kopanica (po 6), grad Nova Gradiška (4), općine Gornja Vrba i Oprisavci (po 3), općine Bukovlje, Garčin, Podcrkavlje i Vrpolje (po 2) te općine Brodski Stupnik, Donji Andrijevci, Gornji Bogićevci, Nova Kapela, Okučani, Oriovac i Rešetari (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.417.

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe. Obje su osobe preminule u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" (Ž - 1934. i M - 1945.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 111.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hospitalizirane su ukupno 73 osoba (2 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 60 osoba, a u novogradiškoj bolnici 13 osoba. Pet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (2 osobe manje nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 571 osoba (5 osoba više nego prethodni dan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vukovarsko-srijemskoj 32 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su 32 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima, sedam je osoba iz Vukovara, po tri iz Vinkovaca i Županje, po dvije iz Iloka, Petrovaca i Tordinaca, te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Apševaca, Babine Grede, Borova, Bošnjaka, Gunje, Đeletovaca, Otoka, Privlake, Rajevog Sela, Starih Mikanovaca, Trpinje i Štitara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u županiji na covid-19 testirano 35.652, a u protekla  24 sata 249 osoba. Hospitalizirano je 55, a u samoizolaciji nalaze se 453 osobe.
Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 7967 osoba, od kojih je 7615 izliječeno, a umrle su 162 osobe.
U samoizolaciji na području županije su 453 osobe. 

U Međimurskoj 23 novozaraženih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 468 osoba od čega su evidentirana 23 pozitivna slučaj na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 38 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 482. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 34 691 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 85 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 8 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 13 covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bjelovarsko-bilogorskoj 27 novih slučaja zaraze

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 27 novih slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih, njih 15, s područja je Bjelovara, tri novozaražene osobe s područja su Daruvara, po dvije novozaražene osobe s područja su Garešnice i općina Rovišće i Veliko Trojstvo, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Sirač, Nova Rača i Hercegovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 50 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je njih sedam na respiratoru, a 18 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 670 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka županija: 151 novi slučaj zaraze

U Zagrebačkoj županiji tijekom protekla 24 sata potvrđen je 151 novi slučaj zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 305 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 17882 osobe kojima je potvrđena zaraza koronavirusom, izliječene su 16.182 osobe, a 56 osoba je umrlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je aktivno 1644 slučaja.

Najviše novooboljelih u protekla 24 sata ima Velika Gorica (33), Samobor (20) te Jastrebarsko (14) dok je u više gradova i općina u županiji potvrđeno po nekoliko slučajeva zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci.

U Karlovačkoj jedna osoba preminula, 13 novooboljelih

u posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 13 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR)-106 testiranja.  S područja grada Karlovca su 5 osoba, Duga Resa 1,Ogulin 4, Josipdol 1, Plaški 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata primljeno je 7 Covid pozitivnih pacijenata (1-Ogulin,6-Karlovac),5 osoba je na respiratoru, otpuštena je 1 osoba (Ogulin), preminula je 1 osoba (Ogulin). 

U samoizolaciji se nalazi 291 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačko-neretvanska: 20 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom (dva su utvrđena brzim antigenskim testovima). Radi se šest osoba iz Blata, pet iz Dubrovnika, tri iz Vele Luke, dvije iz Pojezerja, po jednoj iz Konavala i Metkovića te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola i sedam osoba ženskog spola, a za njih 16 je utvrđena epidemiološka veza. Izliječene su 32 osobe: 17 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, četiri iz Konavala, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Opuzena, Ploča i Zažablja te jedna osoba koja nema prebivalište na području županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata obrađeno je 475 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 34.903 uzorka.

U samoizolaciji su 624 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. (oba na granici) Od početka pandemije utvrđena su ukupno 174 slučaja kršenja samoizolacije (51 na graničnim prijelazima).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ličko-senjskoj 5 novooboljelih, jedna osoba preminula

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 5 je novooboljelih osoba od COVID-19, 14 osoba je izliječeno te je 1 osoba preminula. 2 oboljele osobe su s područja Gospića te po jedna s područja Senja, Novalje i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U OB Gospić preminula je jedna muška osoba (93 godine) s područja Gospića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2725 osoba od čega je 91 aktivan slučaj, 90 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2544 osobe. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 48 osoba. 

U Šibensko-kninskoj 3 novozaražene osobe

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 3 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Trenutno je 126 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 30 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 16 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.  Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 547 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 30 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorsko-goranska: 69 novozaraženih, 2 osobe umrle

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 69 novooboljelih i 189 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se tako danas smanjio za 121 u odnosu na jučer i iznosi 1107. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 742 uzorka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i danas u padu te iznosi 9.3%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalazi 94 osoba. Od tog je broja na respiratoru 6 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti preminule su dvije osobe.

Sisačko-moslavačka županija ima 3 novozaražene osobe

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o jednoj osobi s područja grada Siska, jednoj osobi s područja grada Petrinje te jednoj osobi s područja grada Gline.

Osječko-baranjska ima 41 novi slučaj zaraze i 3 preminule osobe od posljedica zaraze

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testiran 371 uzorak od kojih je 41 bio pozitivan. Novopozitivne osobe žive na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (7), zatim gradova/općina Donji Miholjac, Čepin i Našice (po 3), Beli Manastir, Čeminac, Đakovo, Koška i Valpovo (po 2) te Antunovac, Belišće, Bizovac, Darda, Donja Motičina, Drenje, Đurđenovac, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina, Semeljci i Vladislavci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 141 osoba oboljela od COVID-19, i to 93 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 23 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 48 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su tri COVID pozitivne osobe u dobi od 76 do 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 761 osoba.

Koprivničko-križevačka broji 21 novozaraženog, 2 mrtvih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 virus na području županije potvrđen 21 novi slučaj bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 190 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 18 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 28 osoba.

U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (obje 1950. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze. Od početka pojave SARS-CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5447 osoba.

Istarska županija ima 3 novozaražene osobe

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 325 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 3 novozaražene osobe s područja županije. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Rijeka (1), Italija (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 1 osoba. Izliječeno je 21 osoba.

Trenutno je 284 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 978 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju na liječenju je 49 osoba, od toga je 6 osoba u respiracijskom centru.

Požeško-slavonska ima 7 novih slučaja zaraze

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 278 slučajeva zaraze korona virusom (covid-19), 219 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 59 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 402 osobe, a ukupno je testirana 24701 osoba. Na posljednjem testiranju obrađena su 252 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo