Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
hzjz

Objavljeno koliko je bilo pozitivnih među zdravstvenim djelatnicima, a zanimljivi su podaci za 'boosterirane'

Utvrđeno je i kako su oni cijepljeni i booster dozom na testu bili pozitivni

Image
Foto: Ilustracija/Emica Elvedji/PIXSELL
RTL Vijesti/ 21.1.2022. u 11:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je rezultate istraživanja  Unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite u bolničkom sustavu vezano uz suzbijanje COVID-19 koji za cilj ima utvrditi razlike u prevalenciji pozitiviteta PCR i BAT testa između potpuno cijepljenih radnika u zdravstvu u usporedbi s necijepljenim radnicima.

Navode kako je iz ukupno 12 bolnica uključeno 1676 sudionika od koji je za njih 1371 (81,80%) provedena analiza dok su preostali isključeni iz osobnih (odustajanje od sudjelovanja) ili ostalih razloga (nedostatak OIB-a, duple osobe, bez evidentiranih testiranja, diskrepancija između prijavljenog statusa cijepljenja i statusa cijepljenja prema eVac, …).

Ističu kako je u prosjeku napravljeno 3,95 testiranja (bilo PCR ili AG) po sudioniku. Od svih ispitanika uključenih u analizu njih 831 (60.61%) bio je cijepljen dok 540 ispitanika nije bilo cijepljeno. Od uključenih cijepljenih ispitanika njih 57 (6.86%) bilo je pozitivno tijekom ispitivanja dok je u necijepljenoj populaciji njih 101 (18.70%) bilo pozitivno što znači da je gotovo tri puta češće (2.73) pozitivan nalaz utvrđen u necijepljenih djelatnika.

Image
Foto: HZJZ
Image
HZJZ

(Izvor: HZJZ)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Dodatno subanalizom cijepljenih djelatnika utvrđeno je da je od njih 475 kojima je od booster doze prošlo najmanje 2 tjedna, 24 bilo pozitivno (5.77%) dok je kod onih koji nisu primili booster dozu, njih 265, 30 imalo pozitivan nalaz tijekom perioda praćenja (11.32%) što implicira da je u slučaju booster doze primijenjena prije najmanje 2 tjedna, dva puta (2.24) bio manji rizik od naknadno pozitivnog nalaza testiranja nego kod cijepljenih koji nisu primili booster dozu", ističu dalje.

RTL Vijesti/ 21.1.2022. u 11:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nove informacije

Na upit zašto kada oni krše mjere je u redu, a kada drugi to rade nije Beroš je odgovorio da sprovod Tuđmana nije izgledao tako loše

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba