hzjz / Objavljeno koliko je bilo pozitivnih među zdravstvenim djelatnicima, a zanimljivi su podaci za 'boosterirane'

Image
Foto: Ilustracija/Emica Elvedji/PIXSELL

Utvrđeno je i kako su oni cijepljeni i booster dozom na testu bili pozitivni

21.1.2022.
11:30
Ilustracija/Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je rezultate istraživanja  Unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite u bolničkom sustavu vezano uz suzbijanje COVID-19 koji za cilj ima utvrditi razlike u prevalenciji pozitiviteta PCR i BAT testa između potpuno cijepljenih radnika u zdravstvu u usporedbi s necijepljenim radnicima.

Navode kako je iz ukupno 12 bolnica uključeno 1676 sudionika od koji je za njih 1371 (81,80%) provedena analiza dok su preostali isključeni iz osobnih (odustajanje od sudjelovanja) ili ostalih razloga (nedostatak OIB-a, duple osobe, bez evidentiranih testiranja, diskrepancija između prijavljenog statusa cijepljenja i statusa cijepljenja prema eVac, …).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako je u prosjeku napravljeno 3,95 testiranja (bilo PCR ili AG) po sudioniku. Od svih ispitanika uključenih u analizu njih 831 (60.61%) bio je cijepljen dok 540 ispitanika nije bilo cijepljeno. Od uključenih cijepljenih ispitanika njih 57 (6.86%) bilo je pozitivno tijekom ispitivanja dok je u necijepljenoj populaciji njih 101 (18.70%) bilo pozitivno što znači da je gotovo tri puta češće (2.73) pozitivan nalaz utvrđen u necijepljenih djelatnika.

Image
Foto: HZJZ
Image
Foto: HZJZ

(Izvor: HZJZ)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodatno subanalizom cijepljenih djelatnika utvrđeno je da je od njih 475 kojima je od booster doze prošlo najmanje 2 tjedna, 24 bilo pozitivno (5.77%) dok je kod onih koji nisu primili booster dozu, njih 265, 30 imalo pozitivan nalaz tijekom perioda praćenja (11.32%) što implicira da je u slučaju booster doze primijenjena prije najmanje 2 tjedna, dva puta (2.24) bio manji rizik od naknadno pozitivnog nalaza testiranja nego kod cijepljenih koji nisu primili booster dozu", ističu dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo