NORMALIZACIJA / Odlične vijesti za turizam! Od 11. svibnja bit će omogućen rad hotelima i kampovima u Istri

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u Istri i budućim aktivnostima nakon otvaranja granica

4.5.2020.
16:40
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Od ponedjeljka, 11. svibnja bit će omogućenpočetak rada hotelima i kampovima u Istri sa svim sadržajima koji će se otvarati postupno, ovisno o otvaranju državnih granica, odnosno tržišnoj potražnji, najavljeno je na sjednici Povjerenstva za turizam održanoj u ponedjeljak putem konferencijskog poziva.

Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkojsituaciji u Istri i budućim aktivnostima nakon otvaranja granica, kao i o očekivanjima za turističku 2020. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnašatelj dužnosti istarskog župana FabrizioRadin naveo je kako je ovih dana dobio odgovor od Nacionalnog Stožera civilne zaštite oko otvaranje granice i uvjetima eventualnog otvaranja granica Hrvatske prema ostalim europskim državama.

"Dobili smo odgovor da će tema eventualnog otvaranja internih granica unutar Europske unije biti na stolu sutrašnjeg sastanka na vrhu, a koji će se održati u Bruxellesu. Na tom sastanku trebale bi se definirati smjernice i okvirni datumi otvaranja granica", izvijestio je članove Povjerenstva Fabrizio Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije AleksandarStojanović rekao je da je od početka epidemije u Istri bilo 87 Covid-19 pozitivnih osoba te da je prije nekoliko dana izliječen i posljednji pacijent u Istarskoj županiji, odnosno otpušten je iz Opće bolnice Pula.

"Od četvrtka, dakle nemamo više pozitivnih osoba u Istarskoj županiji", ustvrdio je Stojanović, dodavši kako je trenutno u Istri oko 1.300 osoba u samoizolaciji, od kojih su njih dvjestotinjak kontaktipozitivnih osoba, dok su ostali pod epidemiološkom mjerom samoizolacije zbog prelaske granice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici je dogovoreno da će se do sljedećeg tjedna izraditi i prijedlog mjera za nautički turizam, privatni smještaj i putničkeagencije i to u suradnji navedenih sektora sa zavodom za javno zdravstvo Istarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo