Priština u odnosu na Zagreb / Omikron i na Kosovu, 9 slučajeva, točno se zna odakle. A RH službeno već 11 dana stoji na 8 slučajeva

Image
Foto: RTL

Službenici za javno zdravstvo iz Prištine utvrdili su prve slučajeve, znaju odakle su došli. Hrvatska, pak, u broju omikrona stoji na istim brojkama od 15.12.

26.12.2021.
23:00
RTL
VOYO logo

Kosovski institut za javno zdravlje potvrdio je u nedjelju navečer da je na Kosovu registrirana nova varijanta koronavirusa – omikron, navodeći da je dosad riječ o ukupno devet slučajeva.

U laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje danas su testirana 22 pozitivna uzorka prikupljena u razdoblju od 15. do 25. prosinca, od kojih je za devet potvrđeno da je u pitanju varijanta omikron, naveli su iz Instituta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva slučaja omikron je registriran kod osoba koje su došle na Kosovo iz Sjedinjenih Država, dva kod osoba koje su doputovale iz Londona, a u jednom slučaju riječ je u osobi iz Francuske.

Istodobno, četiri slučaja potvrđena su među stanovncima južnog dijela Kosovske Mitrovice, većinski naseljene Albancima, ali su one negirale putovanja izvan Kosova i kontakt s osobama koje nisu s Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, u Hrvatskoj su prva dva slučaja zaraze koronavirusom varijante omikron zabilježena još 6. prosinca. Do 15. prosinca objavljeno je da u Hrvatskoj imamo osam potvrđenih slučajeva omikrona. 

Image
ČEKAJU POTVRDU /

Beroš rekao da imamo 8 slučajeva omikrona, od čega 4 u Splitu, Karin tvrdi: 'Nama nitko ništa nije javio...'

Image
ČEKAJU POTVRDU /

Beroš rekao da imamo 8 slučajeva omikrona, od čega 4 u Splitu, Karin tvrdi: 'Nama nitko ništa nije javio...'

To je, podsjetimo, bila ona opjevana situacija kad je ministar zdravstva Vili Beroš objavio da su po četiri slučaja utvrđena u Splitu i u Zagrebu, na što je voditeljica županijskog NZJZ-a u Splitu Željka Karin iznenađeno uzvratila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama nitko ništa nije javio i vi ste nam prvi glas. Mi, kada je u pitanju službeni dio nemamo ni jedan slučaj omikrona u Splitu, jer nam nijedan slučaj, na koji sumnjamo još uvijek nije potvrđen."

Zanimljivo je da Hrvatska dandanas, 11 dana od iznenađenja Željke Karin još uvijek ima tih osam slučajeva omikrona, barem ako je suditi po svim službenim izvorima koje je večeras provjerio RTL.hr, od HZJZ-a i ECDC-a do Statiste i još nekih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo