južna amerika novo žarište / Pandemija koronavirusa usmrtila 406.466 osoba u svijetu, zaraženih više od 7 milijuna

Image
Foto: Shutterstock

Danima stručnjaci upozoravaju da je Južna Amerika novo žarište koronavirusa i upozoravaju na potkapacitiranost sanitarnih vlasti

9.6.2020.
15:24
Shutterstock
VOYO logo

Pandemija koronavirusa usmrtila je najmanje 407.009 osoba u svijetu na 7.142.462 zaraženih prema podacima na stranici Sveučilišne bolnice Johns Hopkins u utorak u 15 sati.

Više od 7 milijuna zaraženih službeno je dijagnosticirano u 196 država i teritorija otkako se bolest pojavila u prosincu što dovode u pitanje stručnjaci s američkog sveučilišta Harvard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolest se Kinom možda počela širiti već u kolovozu 2019., tvrdi studija s Harvarda temeljena na satelitskim snimkama, obrascima putovanja u bolnice i podacima iz internetskih tražilica, no Kina je tu tvrdnju nazvala „smiješnom“. 

S  1.961.187 zaraženih i 111.007 umrlih Sjedinjene Države i dalje zauzimaju prvo mjesto na popisu zemalja najteže pogođenih pandemijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu po broju žrtava je Velika Britanija s 40.597 umrlih, iako je brojka koju je u utorak objavio Nacionalni statistički zavod veća i dosegnula je gotovo 50.000 mrtvih od posljedica covid-19.

Image
posljedice epidemije /

U Velikoj Britaniji 50.000 mrtvih od korone: Drugi su najgori na svijetu, odmah iza SAD-a

Image
posljedice epidemije /

U Velikoj Britaniji 50.000 mrtvih od korone: Drugi su najgori na svijetu, odmah iza SAD-a

Na trećem je mjestu Brazil s 37.134 umrlih od koronavirusa, ali ta najveća južnoamerička država s ukupno 707.412 zaraženih na drugom je mjestu po broju zaraženih u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danima stručnjaci upozoravaju da je Južna Amerika novo žarište koronavirusa i upozoravaju na potkapacitiranost sanitarnih vlasti u toj regiji.

Na trećem mjestu po broj žrtava je Italija s 33.964, a slijedi Francuska s 29.209 umrlih od posljedica bolesti Covid-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva od utorka bez karantene

S 484.630 zaraženih Rusija zauzima treće mjesto po broju zaraženih koroanvirusom, a umrlih je 6.133, no Moskovljani od utorka mogu uživati u uobičajenoj rutini pošto je ukinuta karantena nakon više od dva mjeseca.

Unatoč tome Moskva još  dnevno bilježi više od tisuću novih slučajeva zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo 13 milijuna stanovnika Moskve može sada koristiti javni prijevoz, putovati vlastitim vozilom unutar grada bez restrikcija te mogu neometano izlaziti iz svojih domova.

Eurozona: pad BDP-a

Zbog mjera izolacije koje su europske države nametnule u pandemiji, BDP eruozone pao je za 3,6 posto u prvom tromjesečju, što je najviše od uspostave zajedničke euorpske valute 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indija

Indijska prijestolnica New Delhi mogla bi imati više od pola milijuna oboljelih do kraja srpnja, što znači da bi se broj zaraženih umnožio dvadeset puta u dva mjeseca, uozorila je lokaln vlada. 

Taj megalopolis od 20 milijuan stanovnika do danas ima 874 umrlih od koronavirusa na  29.943 potvrđenih zaraženih. Brojna svejdočanstva govore o teškom stanju u bolnicama i preopterećenosti pogrebnih službi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebat će nam najmanje 80.000 bolničkih kreveta za 550.000 zaraženih u Delhiju do 31. srpnja", kaže Manish Sisodia, druga osoba u lokalnoj vladi nakon sastanka posvećenog sanitarnoj krizi.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo