Strašna strana lockdowna / Pedijatri upozoravaju: Depresija kod djece i mladih je na zastrašujućoj razini, sve više njih se samoozljeđuje

Image
Foto: Thinkstock/Arhiva
Image
Foto: Thinkstock/Arhiva

Zbog pandemije, mnogi učenici ne idu u školu

31.1.2021.
9:55
Thinkstock/Arhiva
VOYO logo

Depresija među učenicima je na "zastrašujućoj" razini, upozorili su pedijatri u Velikoj Britaniji, pozivajući tamošnju vladu na ponovno otvaranje škola. U suprotnom, mogli bi doživjeti "katastrofalan" porast mentalno oboljele djece, anksiozne i depresivne. 

Deset najboljih britanskih stručnjaka za zdravlje djece kaže da su tjeskoba, samoubojstvo i samoubilačke misli dostigle zastrašujuću razinu među djecom. Škole su zatvorene u cijeloj zemlji od početka trećeg zaustavljanja u Engleskoj nakon deset mjeseci prekida zbog pandemije Covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tvrde sve je bilo spontano /

Korona zabava povodom rođenja djeteta rezultirala s 23 zaraženih. Među slavljenicima članovi stožera i teta iz vrtića


Očekuje se da će tajnik za obrazovanje Gavin Williamson ovog tjedna potvrditi da je vlada odustala od planova punog povratka u učionice nakon polugodišta u veljači. Umjesto toga, postupni povratak mogao bi započeti oko Uskrsa. Ali, zabrinutost raste zbog mentalnog zdravlja učenika, a pedijatri su u pismu za The Times napisali da bi zaključavanje moglo imati "katastrofalan utjecaj na generaciju mladih ljudi", prenosi Daily Mail.

Zastrašujuće razine

U pismu koje su potpisali profesori Claire Hogg, dr. Ian Balfour Lynn i profesor Sejal Saglani, dodaje se: "Anksioznost, depresija i samoozljeđivanje na zastrašujućoj su razini. Roditelji više nego ikad pokazuju znakove stresa koji još više utječe na djecu i stvara im još veći pritisak". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škole u Las Vegasu odlučile su  ponovno otvoriti nakon što si je 18 učenika oduzelo život tijekom mjeseci zatvorenih u školama. Najmlađi učenik koji je umro imao je devet godina.

U Velikoj Britaniji početni fokus na povratku u učionice vjerojatno će biti usmjeren na najmlađe kojima je najteže poučavati na daljinu i na stariju djecu u ispitnim godinama pred odlazak na fakultet. Mogle bi se razmotriti i mogućnosti da se omogući povratak u školu u područjima u kojima je virus najoštrije opao, iako se favorizira nacionalno ponovno pokretanje. Izvor je rekao da se gospodin Williamson zalagao za puni povratak svih škola što je prije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo