Navalilo 1500 ljudi! / 'Po prvu dozu danas su dolazili mahom mlađi, a bilo je i djece i onih koji su koronu prije par mjeseci preboljeli'

Ravnateljica Škole narodnog zdravlja 'Dr. Andrija Štampar' za RTL je otkrila kako je prošao dan na punktu za cijepljenje koji danas uopće nije trebao raditi

6.11.2021.
19:03
VOYO logo

Što zbog mjera, što zbog brojk gužve su prvog dana vikend cijepljenja. 

RTL-ova reporterka Zorana Čičak Kulić je na mjestu na kojem se danas cijepilo i prekovremeno vremena razgovarala s ravnateljicom Škole narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar Mirjanom Kujundžić Tiljak.

Na spomenutom punktu, koji danas nije trebao ni raditi, cijepljeno je 1500 građana. Predviđeno radno vrijeme bilo je do 14 sati, ali liječnici su cijepili sve do 17 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIŠTA BEZ COVID POTVRDE /

Od nove godine čekaju nas nova pravila: Što građani misle o najnovijim mjerama?

Image
NIŠTA BEZ COVID POTVRDE /

Od nove godine čekaju nas nova pravila: Što građani misle o najnovijim mjerama?

Povećan interes građana

"Interesom smo jako zadovoljni. Sutra se neće cijepiti ovdje, a građani će se moći cijepiti na punktu Velesajam", potvrdila je Kujundžić Tiljak.

"Prvu dozu primilo je 1051 osoba, to je skoro 70 posto današnjih cijepljenih građana, a treću dozu primilo je 316 osoba. Po prvu dozu su dolazili mlađi građani i bilo je i djece. Bilo je i osoba koji su koronu prije par mjeseci prebolili pa su se sad došli cijepiti prvom dozom. Oni koji su došli po treću dozu su većinom bili stariji, a to su većinom osobe koje su bile prve cijepljene, početkom godine", izjavila je ravnateljica Zdravstvene škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić Tiljak kaže kao interes za cijepljenje raste cijeli tjedan kada još nije bilo govora o povećanju mjera. Smatra da je ovakav odaziv spoj pooštravanja mjera i činjenice da su građani poćeli vjerovati u cijepivo jer se cijepi već skoro godinu dana.

"U svijetu je aplicirano preko sedam milijardi doza cijepiva. S barem jednom dozom cijepljeno je preko četiri milijarde ljudi", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo