Testirano 919 ljudi / Korona se proširila Hrvatskom: Najviše zaraženih u Đakovu, Zagrebu i Rijeci

Image
Foto: RTL / Pixabay

Broje se novi slučajevi zaraze koronavirusom, lokalni stožeri objavljuju najnovije podatke o stanju u posljednja 24 sata

25.6.2020.
11:31
RTL / Pixabay
VOYO logo

RTL neslužbeno doznaje kako u posljednja 24 sata imamo čak 95 novozaraženih koronavirusom. Obavljeno je 919 testiranja.

Tijekom jučerašnje večeri u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, analizom uzoraka briseva potvrđen je jedan pozitivan na koronavirus. Radi se o uvezenom slučaju, dolazak iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiološka obrada je obavljena, kontakti su stavljeni u mjeru samoizolacije.

Trenutno, a sukladno protokolu, osoba se nalazi u privatnom smještaju, a posredstvom HZJZ-a, dogovara se povratak u matičnu zemlju.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaraženi bio u SAD-u

Na konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije jutros su izvijestili da imaju jednu novooboljelu osobu. Radi se o povratnici iz SAD-a.   

I Primorsko-goranska županija zabilježila je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o osobi iz Rijeke koja se zarazila tijekom boravka u Sloveniji. Na kućnom je liječenju, ima blage simptome. Trenutno su u županiji četiri pozitivne osobe, a 67 osoba je ozdravilo, poručili su iz stožera Primorsko-goranske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri slučaja u Zadru

Na području Zadarske županije četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o 3 strana državljana i 1 osobi sa područja Zadarske županije,  državljanki RH. Niti jedna od tih osoba nema veze sa teniskim turnirom, već je riječ o turistima i osobi koja je boravila u Sloveniji.

Tijekom jučerašnjeg dana u Zadru je testirana i  jedna osoba čiji je nalaz bio pozitivan, no osoba je u Zadru bila samo u prolazu, nije se zadržavala već je nastavila osobnim automobilom za Zagreb gdje ima prebivalište i boravi u izolaciji. Ta osoba ne vodi se u evidenciji zaraženih Zadarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 40 zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

Stožer Osječko-baranjske županije iznio je najnovije podatke s koronavirusom. U toj je županiji testirano 237 uzoraka i obrađeno, 40 je pozitivnih osoba na koronavirus. Od jučer je ukupno 67 oboljelih osoba na tom području.

14 pacijenata je na liječenju u KBC-u Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri nova u Zagrebačkoj županiji

U protekla 24 sata u Zagrebačkoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestila je Županija u četvrtak.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 25. lipnja do 11 sati evidentirane su 142 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više. Jedan novi slučaj je u ispostavi Zavoda za javno zdravstvo Dugo Selo, a dva u ispostavi Samobor, stoji u priopćenju.

Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset novih u Primorsko-goranskoj županiji

Na području te županije novozaraženo je pet osoba čija je zaraza povezana s inozemstvom, odmosno sve su povezane s aktualnim žarištima u Hrvatskoj (Zadar i Đakovo te Bolnica Sestara Milosrdnica u Zagrebu) te osoba povezana s jučerašnjom pozitivnom osobom zaraženom u Sloveniji. Uz tih pet osoba je i pet pomoraca koji su se testirali nakon dolaska s broda, a dio za odlazak na brod. Svi zaraženi su asimptomatski.

Jedan novi u Virovitičko-podravskoj

Stožer Virovitičko-podravske županije izvijestio je da imaju jednog novozaraženog. Radi se o muškoj osobi koja je došla izvana, iz daleke zemlje. Trenutno je u samoizolaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan odoboljeli u Splitu

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 89 obrađenih testova sa područja SDŽ danas je jedna osoba pozitivna na Covid infekciju i to sa područja grada Splita. 172 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Ni jedna osoba se ne nalazi na bolničkom liječenju u KBC - u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28 novozaraženih u Zagrebu

U Zagrebu je 28 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u četvrtak Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

"Jučer smo dijagnosticirali 28 novooboljelih osoba, od toga je njih 24 dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', a četiri u Klinici za zarazne bolesti", dodao je je Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je sada u Zagrebu ukupno 79 osoba aktivno bolesnih. Dodao je i da je ukupno 591 osoba u samoizolaciji, a od toga je jučer samoizolacija određena za 80 osoba.

Kako RTL doznaje, u Psihijatrijskoj bolnici sv. Ivan ukupno je 21 slučaj zaraze koronavirusom. Zaraženo je pet djelatnika i 16 pacijenata. Noć je prošla mirno, nitko nije prijavljivao nikakve simptome. Uzeto je još 67 briseva - rezultati se očekuju poslijepodne. Za sad jedna je osoba prebačena u "Fran Mihaljević".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za situaciju u Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice" Šostar je rekao da su u toj bolnici sami testirali sve kontakte oboljele liječnice-specijalizantice te da zasad tamo nema niti jedne novooboljele osobe.

Image
SAMO ZA RTL DANAS /

Zvonimir Šostar: 'Nemam dobre vijesti za Zagreb, u bolnici Sveti Ivan je 20 pozitivnih na koronavirus'

Image
SAMO ZA RTL DANAS /

Zvonimir Šostar: 'Nemam dobre vijesti za Zagreb, u bolnici Sveti Ivan je 20 pozitivnih na koronavirus'

"No, vidjet ćemo kako će se situacija tamo razvijati", kaže Šostar. Rekao je da je epidemiolog iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" jučer u toj bolnici proveo dan, a sada je u stalnom kontaktu s ravnateljem KBC "Sestre milosrdnice". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šostar kaže da nema proboja koronavirusa niti u jednoj drugoj zagrebačkoj bolnici.  

Podsjetio je da su, zbog djeteta koje pohađa jedan zagrebački dječji vrtić, a koje je bilo pozitivno na koronavirus, epidemiolozi procijenili da se u ovu subotu sva djeca i svi djelatnici u tom vrtiću testiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo