Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OČUVANJE ZDRAVLJA

Psihološka pomoć zbog koronavirusa i potresa: Mreža telefonskih linija dostupna 24 sata

Cilj je ublažavanje stresnih reakcija, panike i straha

Image
Foto: Shutterstock
Hina/ 25.3.2020. u 13:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog epidemije koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreba i sjeverne županije, Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo uspostavili su Mrežu telefonskih linija na kojima su 24 sata dostupni psiholozi za savjetovanje građana i terapijske intervencije.

VEZANE VIJESTI

Namijenjene su svim osobama kojima je potrebna pomoć i podrška u nošenju s epidemijom COVID-19 neovisno o činjenici jesu li oboljeli, ugroženi, nalaze li se u karanteni ili izolaciji ili postoje drugi razlozi radi kojih im je potrebna psihološka podrška.

Jednako tako, linije su dostupne i svima koji su pogođeni razornim potresom, odnosno svima koji su suočeni s negativnim utjecajima izvanrednih okolnosti na njihovo psihološko zdravlje, ističu iz HPK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Cilj mreže telefonskih linija za krizno psihološko savjetovanje je ublažavanje stresnih reakcija, panike i straha kod hrvatskog stanovništva, kao i psihičkih posljedica uzrokovanih životnim promjenama uzrokovane virusom i potresom.

HPK je organizirala psihologe volontere koji će 24 sata pružati psihološku pomoć građanima putem telefonskih linija raspoređenih u svim županijama u Hrvatskoj, od čega je ukupno pet telefonskih linija namijenjeno za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Mreža je u funkciji od 23. ožujka tijekom 24 sata, ukupno 25 telefonskih linija, izvijestila je u srijedu Andreja Bogdan, predsjednica HPK-a.

Upravo se čita

Image
LOŠA ODLUKA

Nikola napustio 'Život na vagi', a trenerica Maja razočarano kaže: 'Iznevjerio me. Nije se ni potrudio'

Hina/ 25.3.2020. u 13:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lokalni stožeri

Stižu podaci po županijama: 78 novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba