Popuštaju mjere / Ukida se zabrana zadržavanja na javnim mjestima, otvaraju se dječja igrališta i saloni za masažu

Stožer razmatra i povećavanje broja ljudi na svadbama i sprovodima

3.5.2020.
15:15
VOYO logo

Od ponedjeljka ide druga faza ublažavanja mjera vezanih uz epidemiju koronavirusa, no Stožer je otkrio i neke izmjene za koje se do sada nije znalo.  

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da će od sutra moći raditi i saloni za masažu te privatni fizioterapeuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da smo pustili usluge s bliskim kontaktom, ne bi bilo pravedno da izostavimo salone za masažu i fizioterapiju izvan bolnice", kazao je Capak na konferenciji Stožera.

Uvjeti pod kojima će oni raditi bit će objavljeni na stranicama HZJZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro bi moglo bi biti još nekih izmjena. 

"Mi ćemo vjerojatno dopustiti otvaranje dječjih igrališta. Razmatramo da se proširi broj osoba na vjenčanjima i na pogrebima. Također, odluku o zabrani zadržavanja na javnim mjestima nemamo namjeru produljivati", kazao je Božinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ublažavanje mjera, kako je rečeno, nastavlja se i nakon 11. svibnja, sve dok ne budu pokrivene sve mjere koje su donesene. 

Međutim, s obzirom na nove slučajeve zaraze u Virovitičko-podravskoj županiji koji su vezani uz dolaske iz inozemstva, ministar Vili Beroš najavio je novu mjeru - osobe koje ulaze u Hrvatsku na 72 sata morat će na obavezno testiranje, odnosno morat će imati PCR test da su negativni, ne stariji od 24 sata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo