Roditelji su za fizičke aktivnosti / Porast pretilosti? Zbog propisanih mjera u Hrvatskoj 40 posto djece ne ide na sport

Image
Foto: Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL

96,3 posto roditelja izjasnilo je kako su spremni pustiti svoje dijete na trening u školsku dvoranu

11.9.2020.
9:28
Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Idući tjedan Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavit će rješenja koja će omogućiti otvaranje školskih sportskih dvorana za sportske klubove, potvrdili su jučer iz Ministarstva, nakon što se ovih dana sportska zajednica digla na noge, piše u petak Jutarnji list.

Razlog zbog novih protuepidemijskih mjera, ali bez formalne pisane odluke, kako upozoravaju iz Odbora za sport udruge Glas poduzetnika, školske su dvorane zasad ostale zaključane brojnim sportskim klubovima koji su ih iznajmljivali i u kojima treniraju i školska djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zdrava prehrana /

Pogledajte kakve sendviče HZJZ preporuča da spakirate svojim školarcima

Image
zdrava prehrana /

Pogledajte kakve sendviče HZJZ preporuča da spakirate svojim školarcima

"Svjesni smo važnosti sporta za djecu i mlade i ne želimo ni na koji način ugroziti te sportske aktivnosti. U ovom trenutku vodimo intenzivne razgovore s Ministarstvom turizma i sporta te HZJZ-om na pronalaženju rješenja kako bi se školske dvorane, barem u početku, mogle otvoriti za određene kategorije sportaša i u ograničenim uvjetima, uz poštivanje mjera. Rješenja ćemo objaviti idući tjedan" , kaže Božo Pavičin, savjetnik ministra Radovana Fuchsa.

Odbor za sport udruge Glas poduzetnika ovih je dana upravo iz tog razloga uputio pismo Ministarstvu u kojemu, uz ostalo, upozorava kako bi svaka daljnja zabrana treniranja u školskim dvoranama dovela do gašenja sportskih klubova i društava koja uglavnom koriste te dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi ti klubovi imaju trenere, riječ je otprilike o tisuću do dvije školovanih trenera, koji se pretežito financiraju iz članarina, a sada je njihova egzistencija ugrožena. Sigurno između 30 i 40 posto djece u školama bavi se nekim sportom, a njih najmanje polovica vezana je za te dvorane" , upozorava Oreščanin.

Dodaje kako se u anketi koju su proveli, 96,3 posto roditelja izjasnilo kako su spremni pustiti svoje dijete na trening u školsku dvoranu, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo