PROCJENA SITUACIJE / Produljeno radno vrijeme ugostitelja za Božić i Novu godinu, crkve bez pooštrenja. Nisu svi ugostitelji zadovoljni

Beroš ne skriva kako su svjesni rizika većeg okupljanja, ali odluka je pala nakon sastanka s Nacionalnom udrugom ugostitelja

22.12.2021.
18:55
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš uživio se u ulogu Djeda Mraza, pa je svima željnim okupljanja i druženja poručio "Bili ste dobri - slavit ćete na Božić i u novogodišnjoj noći dva sata duže". Koronavirus u tim produžecima neće nam naštetiti, uvjeren je član Stožera. Ipak, dijelu ugostitelja ni to nije dovoljno, traže još barem dva. 

"Na neki način ćemo zahvaliti svim građanima za njihovo odgovorno epidemiološko ponašanje koje je nužno i u tih dodatnih 4 sata", rekao je Beroš koji ne skriva kako su svjesni rizika većeg okupljanja, ali odluka je pala nakon sastanka s Nacionalnom udrugom ugostitelja.

"Imali smo argumente da će se ljudi svakako okupljati poučeni od prošle godine kad je bio lockdown tako da to sigurno nećemo moći spriječiti", kaže Žakline Troskot izNacionalne udruge ugostitelja.

Produženo radno vrijeme ide na ruku i hotelijerima koji za Božić i Novu očekuju do 45 tisuća dolazaka i 160 tisuća turističkih noćenja. U Zadru planiraju feštu uz COVID potvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nacionalni stožer /

Brojke su u padu: U Hrvatskoj danas 4226 novozaraženih, preminulo je 36 osoba

Image
nacionalni stožer /

Brojke su u padu: U Hrvatskoj danas 4226 novozaraženih, preminulo je 36 osoba


Damir Kranić, koordinator Adventa u Zadru Turistička zajednica Zada kaže kako 
je produljenje do 2 sata ugostiteljima značajno, a program su imali i prije. "Bio je pripremljen do ponoći, bilo smo spremni na sve opcije, tako da će se program samo nastaviti dalje", ističe.

A korak dalje traži Ceh ugostitelja obrtničke komore kojem zabava do 2 sata u noći nije dovoljna.

"To su ipak blagdanska okupljanja gdje bi bilo dobro i zato molimo i apeliramo na Stožer da produži do 4 sata kako bi se ipak u ovim teškim vremenima teškim za građane i ugostitelje ove dvije noći mogli podružiti duže", govori Joso Smolić
predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore. 

Jedno su mjere za ugostitelje, a crkva za blagdane ima svoja koronapravila, kaže Beroš.

"Postoji niz okolnosti uključujući crkve koji imaju svoj epidemiološki okvir. Ukoliko se on poštuje nije nužna uporaba COVID potvrda. Jedno je crkva gdje sjedite razmaku, a drugo je otvoreno događanja, proslava gdje pijete pića, mogu biti alkoholna", pojašnjava ministar zdravstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo