Manje nego su neki očekivali / Prvi nalazi izuzetno važne studije: U Španjolskoj nije zaraženo 220.000 ljudi, već više od DVA MILIJUNA!

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Rezultati ove studije sugeriraju da je bolest manje raširena nego što su mislili drugi istraživači

14.5.2020.
8:45
AP Images
VOYO logo


Samo 5% španjolskog stanovništva razvilo je antitijela na koronavirus, prema prvim rezultatima serološke studije koju je provela španjolska vlada i koja je jučer objavljena.

Studija u kojoj je napravljeno serološko testiranje uzoraka krvi oko 60.000 nasumično odabranih sudionika, pokazuje da je oko 2,3 milijuna ljudi u Španjolskoj bilo zaraženo ovim virusom. To je desetak puta više od 228.691 slučaja koje je zemlja do sada potvrdila. Ako su nalazi studije točni, prava stopa smrtnosti od virusau Španjolskoj je oko 1,1%. Do sada je zemlja potvrdila 27.104 smrtnih slučajeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj zaraženih razlikuje se od regije do regije

Prema riječima Marine Pollan, voditeljice Nacionalnog centra za epidemiologiju, oko 26% infekcija ustanovljeno je kao asimptomatsko. Ona je rekla i da je istraživanje utvrdilo da su antitijela rjeđa u djece nego u općoj populaciji. Koliki postotak građana ima protutijela se također znatno razlikuje ovisno o regiji.

U Madridu, jednom od najteže pogođenih španjolskih područja, 11,3% testirane populacije ima protutijela za virus. U nekim drugim regijama, poput Kanarskih otoka, imunitet je pronađen u manje od 2% uzorka, prenose Reuters i druge agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
blokira upalu pluća /

Registriran u Hrvatskoj: Lijek za artritis spas za teško oboljele od koronavirusa?

Rezultati ove studije sugeriraju da je bolest manje raširena nego što su mislili neki istraživači. Krajem ožujka, istraživanje Imperial College London procijenilo je da je u Španjolskoj zabilježeno sedam milijuna slučajeva koronavirusa. Nalazi studije također znače da je 95% španjolskog stanovništva još uvijek ranjivo na virus.

Prema Sveučilištu Johns Hopkins, 70-90% stanovništva mora imati imunitet kako bi populacija razvila imunitet stada. Serološke studije napravili su Ministarstvo zdravlja u Španjolskoj i zdravstveni institut Carlos III. Istraživači su ustvrdili da su krvni testovi "dovoljno precizni" da se koriste za ispitivanje, piše AA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo