Zaraza diljem svijeta / Raste broj novozaraženih u Meksiku, Brazilu, Južnoj Koreji, Australiji, Kini...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pandemija diljem svijeta i dalje ne jenjava, ali neki smatraju da se ipak bliži kraju

20.12.2020.
9:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Meksiko, Brazil, Južna Koreja, Australija i Kina izvijestile su u subotu o porastu broja novozaraženih koronavirusom, čime su u nekim od tih zemalja zabilježene i nove, rekordne brojke.

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je u subotu da je u toj zemlji 12.129 novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom i 627 smrtnih slučajeva, čime se broj ukupno zaraženih povećao na više od 1,31 milijun, a broj umrlih na 117.876.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti u Meksiku su uz to komentirale da je stvarni broj zaraženih vjerojatno znatno veći od potvrđenih slučajeva.

U Brazil je u subotu registrirano 50.177 novih slučajeva zaraze, čime se broj ukupno zaraženih povećao na više od 7,21 milijuna, dok je broj umrlih porastao za 706, na ukupno 186.356.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nagrada ili sramota? /

Veliko razočaranje za liječnike: Neki su dobili 800, a neki tek 50 kuna za svoj mukotrpan rad

Image
Nagrada ili sramota? /

Veliko razočaranje za liječnike: Neki su dobili 800, a neki tek 50 kuna za svoj mukotrpan rad

Istodobno, brazilski predsjednik Jair Bolsonaro komentirao je u subotu kako ne smatra da je svjetska žurba za cjepivom opravdana jer se pandemija, po njegovom mišljenju, bliži kraju.

"Pandemija se stvarno približava kraju, brojke su to pokazale, sada imamo posla s malim porastima", rekao je Bolsonaro, koji je često kritiziran zbog stavova oko covida-19 i nazivanjem te bolesti uzrokovane koronavirusom "malom gripom", iako je Brazil jedna od najpogođenijih država u pandemiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južna Koreja također je, prema izvješću korejske agencije za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA), prijavila novi, dnevni 'rekord' od 1097 novozaraženih koronavirusom, čime se njihov ukupni broj povećao na 49.665, uz 674 smrtnih slučajeva.

To je peti dan rasta iznad tisuću slučajeva, a neki medicinski stručnjaci kažu da vlada treba uvesti stroža pravila socijalnog distanciranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmnogoljudnija australska država Novi Južni Wales u nedjelju je zabilježila 30 novih slučajeva koronavirusa, a premijerka Gladys Berejiklian kazala je da zabrinjava porast zaraza u predgrađima te je uz ostala najavila i ograničenja javnih okupljanja u Sydneyu, kao i ograničenja okupljanja u domaćinstvima na 10 osoba, a u ugostiteljskim objektima na 300.

Pozvala je i stanovništvo na širem području Sydneya da javno nose maske, iako to nije bilo obavezno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ovog tjedna Australija je bila više od dva tjedna bez ikakvog lokalnog prijenosa zaraze i ukinula je većinu ograničenja uoči Božića, no izbijanje zaraze u Sydneyu potaknulo je države i teritorije da ponovno uvedu granična ograničenja, čime su i 'propali' planovi tisuća obitelji za putovanja na odmor.

Iako za mali broj, i Kina je izvijestila o porastu novozaraženih, odnosno o 23 nova slučaja u subotu, u odnosu na 17 dan prije, a do sada je Kina ukupno prijavila 86.829 slučajeva koronavirusa te 4634 smrtnih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo