borba s covidom-19 / Ravnatelj Doma koji je novo žarište koronavirusa za RTL: 'Na rutinskom pregledu korisnica je bila pozitivna. To je bio signal za uzbunu'

U čitavoj teškoj situaciji, ocjenjuje ravnatelj, jedino dobro je to što su korisnici bez simptoma

15.10.2020.
18:57
VOYO logo

Od ukupno 69 novooboljelih u Ličko-senjskoj županiji, njih čak 65 je iz jednog Doma za starije i nemoćne osobe u Gospiću - zaraženo je 59 korisnika i četvero djelatnika. Svi novozaraženi su odvojeni u posebno krilo doma i gotovo da nemaju nikakvu kliničku sliku.

Upozoravajuća slika

Testirani su i svi preostali korisnici i djelatnici, no njihov test je negativan. Župan Ličko-senjske županije rekao je da je situacija upozoravajuća, no ne i zabrinjavajuća. Za zarazu u domu za starije otkrilo se slučajno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prilikom rutinskog odlaska naše korisnice u Opću bolnicu Gospić dobili smo potvrdu da je korisnica pozitivna. To nam je bio signal za uzbunu. Krenuli smo u dogovoru s epidemiologom obaviti testiranje kompletno korisnika i djelatnika. Pokazalo se da je od 143 korisnka, pozitivno bilo njih 21'', objašnjava Ivan Bronzović, ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe.

Image
69 novooboljelih /

Koronavirus hara Likom: U staračkom domu čak 65 pozitivnih!

Image
69 novooboljelih /

Koronavirus hara Likom: U staračkom domu čak 65 pozitivnih!

Od 75 djelatnika doma, njih četvero je bilo pozitivno. Ravnatelj dodaje kako su u međuvremenu imali još tri pozitivna korisnika i četiri djelatnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas smo krenuli u ponovno kompletno testiranje. Dobili smo objašnjenje da to neće biti konačan rezultat i a se neće svi testovi pokazati pozitivni odmah tad. Pokazali su se problematični prvi kontakti, odnosno oni koji su bili s tad zaraženima u sobama. To je danas brojka od 59 štićenika. i 4 djelatnika'', rekao je Broznović.

U čitavoj teškoj situaciji, ocjenjuje ravnatelj, jedino dobro je to što su korisnici bez simptoma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U bolnici su još od prvog kruga četiri korisnika, ali riječ je o temperaturu od oko 38,6 i pojačanom kašlju. Nema naznaka da bi itko bio životno ugrožen'', kazao je ravnatelj gospićkog doma za starije.

Dom je podijeljen u dva dijela. Dio doma je pretvoren u COVID odjel. Ravnatelj uvjerava da će se i dalje testirati u dogovoru s epidemiologom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Djelatnici rade 200 posto i ja im ovim putem zahvaljujem'', kazao je Bronzović. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo