Zaraženi muškarac ušetao s djetetom / Ravnatelj Klaićeve bolnice za RTL: 'Razmatramo mogućnost odgode bolničkih postupaka...'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Muškarac je ušetao s djetetom u bolnicu iako su mu bile određene mjere samoizolacije zbog ranijeg kontakta sa zaraženim kolegom

12.3.2020.
20:48
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj potvrdio je za RTL da je u toj bolnici jučer boravio muškarac zaražen koronavirusom, zbog čega se u bolnici provode izvidi, a razmatraju se mjere samoizolacije djelatnika bolnice i pacijenata koji su s bili u kontaktu sa zaraženim.  

"Jučer u jutarnjim satima desio se kontakt roditelja u pratnji malodobnog pacijenta, pri boravku na dijagnostičkoj pretrazi u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Ispituju se okolnosti obzirom na indicije na zarazu roditelja koronavirusom koje su u međuvremenu potvrđene, te okolnost nepoštivanja samoizolacije koja je određena istom roditelju zbog visoke sumnje na mogućnost zaraze", rekao je za RTL ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako je zaraženi muškarac bio u kontaktu s kolegom kojem je dokazan koronavirus te mu je određena samoizolacija, koje se očito nije pridržavao.

"Naime, koliko imamo saznanja, bio je u kontaktu sa kolegom kojem je dokazana zaraza koronavirusom te mu je zato i određena samoizolacija, a u međuvremenu  i njemu je potvrđen pozitivan nalaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suradnji i koordinaciji s Kriznim stožerom i epidemiološkom službom provode se sve potrebne preventivne mjere te razmatra daljnje postupanje -  samoizolacija dlelatnika bolnice i pacijenata koji su bili u kontaktu, izvid i dodatne mjere dezinfekcije bolničkog prostora", rekao nam je ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić.

Otkrio nam je i kako razmatraju i "potrebu odgode specijalističko-konzilijarnih, dijagnostičkih i drugih bolničkih postupaka i procedura koje nisu hitne prirode te ih je moguće odgoditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo