POZITIVNA I GLAVNA SESTRA? / Ravnatelj Vinogradske bolnice pozitivan na koronavirus! 'Saznao sam to tek nakon četvrtog testa'

Image
Foto: Pixsell

Rekao je i da se osjeća odlično te da nema simptoma

3.4.2020.
13:00
Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj druge najveće bolnice u Hrvatskoj, KBC Sestre Milosrdnice, prof. Mario Zovak pozitivan je na koronavirus. Neslužbeno se spominje i da je pozitivna i glavna medicinska sestra, no ravnatelj KBC-a je potvrdio samo da se testiraju svi s kojima je bio u kontaktu.

"Moj nalaz je pozitivan, što znači da imam potvrđen COVID-19. Tu informaciju dobio sam sinoć i od tada sam u izolaciji. Inače ovo je četvrti test u 14 dana koji sam u suradnji s epidemiolozima napravio . Nakon tri negativna, četvrti se pokazao pozitivnim", rekao je Zovak za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da se osjeća odlično te da nema simptoma. Kaže kako svi djelatnici, pa tako i on provode mjere zaštite te će se testirati svi njegovi potencijalni kontakti.

"To znači da, logično, neću raditi posao kirurga, odnosno operirati ili biti u fizičkom kontaktu s bilo kime. S druge strane, u koordinaciji sam sa svim službama KBC-a koje i dalje funkcioniraju", rekao je Zovak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vinogradskoj bolnici u samoizolaciji je 190 djelatnika, zaraženih koronavirusom je 15. 

"Kako bi bolnica normalno funkcionirala i kako u niti jednom trenu ne bi imali deficit liječnika, podijelili smo timove u dvije grupe. Grupa u pričuvi, koja je bila doma 14 dana, vraća se za vikend, a ostali idu kući. Takva raspodjela je moguća jer svi znamo da zbog epidemije bolnice rade samo neodgodive slučajeve, koji mogu direktno utjecati razvoj ili pogoršanje bolesti", kazao je ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo