PROBLEMI S ČEKANJEM / Ravnatelj zagrebačke bolnice: 'Žao nam je što već treći mjesec odgađamo neke pacijente'

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak tvrdi da su se on i osoblje pripremali za ovaj dan

4.5.2020.
18:38
VOYO logo

Veliki je pritisak na bolnice, posebno zagrebačke, jer se u njima liječe pacijenti iz cijele zemlje. Već smo svjedočili redovima i nervozi, a tek je prvi dan...

Kako se s time nositi i koji je plan, za RTL Danas otkrio je Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se pripremali za ovaj dan, još od najave da će se mjere početi popuštati. Tako da svi pacijenti imaju mogućnost doći u zdravstvenuustanovu i zatražiti uslugu. Žao nam je što već treći mjesec odgađamo neke od pacijenata i otvorili smo maksimalno naš pogon, koliko je to moguće. Iskoristit ćemo sve kapacitete kako bismo što prije ljudima pružili potrebne usluge", kazao je Zovak.

Pojasnio je potom koji su se pregledi obavljali prvog dana otvaranja zdravstvenih ustanova u normalnijem opsegu nego posljednjih tjedana i mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Praktički sve što radi KBC je rađeno, samo ne u punom opsegu. Kao i sve zdravstvene ustanove, imamo obvezu živjeti u "Covid-protokolu". A ono što je specifično, imamo poseban protokol za ulaz pacijenata, ponajprije za one kod kojih postoji sumnja na virus. Uzimamo bris i čekamo nalaz, ako je moguće. Imamo i predviđen operacijski trakt za takve pacijente, kao i dva posebna odjela za njih. Ako su negativni, idu na regularne odjele. Ako su pozitivni, idu u Dubravu, ako nije potreban neodgodiv zahvat", objasnio je i dodao:

"Naučio sam da su epidemiolozi vrlo važni ljudi, posebno kad jako malo znamo o virusu. Pomogli su da se situacija kontrolira i da se ne proširi kao u nekim državama u Europi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo