bit će u posebnim ustanovama / Seul će testirati kućne ljubimce na koronavirus: Pozitivne životinje morat će u 14-dnevnu karantenu

Image
Foto: Shutterstock

Dosad se pokazalo da je u svijetu više životinjskih vrsta imalo pozitivan test na koronavirus

8.2.2021.
12:59
Shutterstock
VOYO logo

U Seulu je najavljeno testiranje kućnih ljubimaca na koronavirus, ako se kod njih uoče vrućica, kašalj i poteškoće s disanjem, a ranije testiranje njihovih vlasnika na virus pokazalo je pozitivan rezultat, priopćile su u ponedjeljak seulske gradske vlasti.

Voditeljica odjela za zdravstvo južnokorejske prijestolnice, Park Yoo-mi je najavila da će gradski timovi za prikupljanje uzoraka kućnih ljubimaca ići u posjet obiteljima koje su u karanteni zbog koronavirusa te će testirati njihove kućne ljubimce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZARAŽENA TIGRICA /

Životinje i korona: 'Kao što vi morate češće prati ruke, tako se češće moraju prati i šape'

Image
ZARAŽENA TIGRICA /

Životinje i korona: 'Kao što vi morate češće prati ruke, tako se češće moraju prati i šape'

Ova je odluka uslijedila nekoliko tjedana nakon što su zdravstvene vlasti Južne Koreje izvijestile o prvome slučaju infekcije kućnog ljujbimca koronavirusom. Prvi potvrđeni slučaj covida-19 kod kućnog ljubimca u toj je zemlji evidentiran 21. siječnja, kada je testiranjem ustanovljena prisutnost virusa kod mačke.

Od danas će gradske vlasti Seula nuditi testiranja kućnih ljubimaca na koronavirus, rekla je novinarima Park Yoo-mi, dodavši da će se testovi ograničiti na životinje koje pokazuju simptome bolesti, a prethodno su bile u kontaktu sa svojim vlasnicima čiji su testovi bili pozitivni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Životinje s pozitivnim rezultatom testa potom će morati u četrnaestodnevnu karantenu, no kada su posrijedi domaćinstva u kojima i vlasnici boluju od covida, njihovi će ljubimci biti poslani u posebne ustanove za životinje koje moraju biti u karanteni. 

Dosad se pokazalo da je u svijetu više životinjskih vrsta imalo pozitivan test na koronavirus, koji je dosad globalno usmrtio više od dva milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima su i dvije gorile u kalifornijskome zoološkom vrtu u San Diegu koje su prošli mjesec imale pozitivan test na virus, a vjeruje se da su ga dobile od čuvara koji nije imao simptome bolesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo