Strah od zaraze / Širenje koronavirusa na muke stavlja i mladence i organizatore: 'Dvije trećine vjenčanja su otkazane'

Uglavnom gosti otkazuju dolaske i to zbog dvosmislenih poruka i pravila

10.7.2020.
19:18
VOYO logo

Obiteljska okupljanja postaju trn u oku epidemiolozima, a one koji ih mjesecima vrijedno pripremaju čekaju nove glavobolje.

Kao da vjenčanje nije dovoljno stresno i kad je sve u redu i normalno! Evo kako se cijela situacija odražava na mladence, ali i ugostitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok ih brojni parovi otkazuju, Ivana se sa svojim budućim mužem odlučila na vjenčanje sljedećeg vikenda. Unatoč promjenjivoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, doputovala je iz Like kako bi isprobala vjenčanicu. Kaže, nema odustajanja.

Image
Borba s virusom /

Markotić za RTL: 'Rizični ne bi trebali dolaziti na svadbe, ostali će onda moći imati okupljanja'

Image
Borba s virusom /

Markotić za RTL: 'Rizični ne bi trebali dolaziti na svadbe, ostali će onda moći imati okupljanja'

"Pa mi smo se još prije godinu dana odlučili za dvoranu i to kraj jednog jezera tako da ima jedan dio na otvorenome, a jedan je na zatvorenome. Ali to je golema dvorana u koju stane 500 ljudi tako da će se stolovi razmjestiti da opet ima razmaka i da nismo baš svi spojeni. Budući da je riječ o 200 ljudi, mislim da će se to moći regulirati", rekla je Ivana Perković iz Brinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis uzvanika nisu skraćivali, ali je svjesna da će, ako Stožer tako procijeni, morati smanjiti broj gostiju. S druge strane, mnogi ne žele riskirati i otkazuju svadbe, a to znaju i oni koji to izravno osjete u svom poslovanju.

"Svi u industriji vjenčanja smo sezonci. Slično je kao i turistička sezona, mi prvi dio godine zapravo ugovaramo poslove, a ljeti te poslove realiziramo. Stoga, već u startu 3. i 4. mjesec kada je krenula ova cijela situacija, dvije trećine vjenčanja su otkazane, odnosno odgođena su za drugu godinu", objašnjava Ivana Bilić, vlasnica i glavna dizajnerica u salonu vjenčanica Royal Bride.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom su gosti ti koji otkazuju dolaske, a sve je to, kaže, zbog dvosmislenih poruka koje u ljudima izazivaju strah. Gubici su u čitavoj industriji nezanemarivi.

"Za sada bilježimo 2 milijuna kuna gubitaka. I ne znamo je li to kraj", poručila je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Udruge ugostitelja ističu kako se svih mjera dogovorenih sa Stožerom pridržavaju.

"Mi vidimo da se ugostitelji pridržavaju epidemioloških mjera i da nema zaraženih među ugostiteljskim radnicima, što znači da imamo, ajmo reći, potrebnu edukaciju za goste koji će doći na samu svadbu", izjavio je Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koliko je realno očekivati da će se gosti na svadbi pridržavati preporučene distance, bez zagrljalja i poljubaca?

"Pa, uz malo manje alkohola sve je moguće", rekao je kroz smijeh Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koronavirus je svima pomrsio račune pa i onima koji su na ovaj ili onaj način dio industrije vjenčanja. Čini se kako ćemo još neko vrijeme umjesto plesanja na svadbama plesati s virusom i moramo se naviknuti na novo normalno.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo