Preveliki interes / Šostar o Velesajmu: 'Dr. Andrija Štampar' ima ograničene kapacitete obrade testova - maksimalno 2000 briseva na dan'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Robert Anic/PIXSELL

Ravnatelj NZJZ ističe kako je ta lokacija otvorena na inicijativu ministarstva, da bi se smanjile prometne gužve na drugim

29.10.2020.
15:47
Matija Habljak/PIXSELL, Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog rekordnih brojeva novih slučajeva zaraze koronavirusom, povećala se i želja građana da se testiraju. Zagrebački Velesajam u Zagrebu danas je bio prepun automobila koji su u redu čekali na uzimanje briseva, ali je mnoštvo onih koji su doma otišli bez da su došli na red za testiranje.

Naime, interes je bio prevelik, pa su mikrobiolozi morali odbiti dio ljudi koji je jutros stao u red u svojim automobilima kako bi se testirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju se oglasio Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Image
odbili prekobrojne /

Velika gužva za testiranje na Velesajmu, mnogi su morali kući bez da im je uzet bris

Image
odbili prekobrojne /

Velika gužva za testiranje na Velesajmu, mnogi su morali kući bez da im je uzet bris

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bismo razjasnili nedoumice koje su se danas pojavile, želimo vas obavijestiti da je lokacija za testiranje na virus SARS-CoV-2 na istočnom dijelu parkirališta ispred Zagrebačkog velesajma otvorena na inicijativu resornog ministarstva, kako bi se smanjile prometne gužve na Gupčevoj zvijezdi te u Rockefellerovoj i Mirogojskoj ulici.

U ovome kontekstu, Grad Zagreb je odlučio osigurati dodatnu pomoć na toj lokaciji u ljudstvu, što znači da je stavio na raspolaganje osam zdravstvenih djelatnika za uzimanje briseva dva dana u tjednu. Tako su djelatnici Doma zdravlja Zagreb-Zapad pomagali pri uzimanju briseva na lokaciji parkinga Zagrebačkog velesajma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem napominjemo i kako pored postojećih lokacija kojima je osnivač Grad Zagreb (Dom zdravlja Zagreb-Centar, Dom zdravlja Zagreb-Istok, Dom zdravlja Zagreb-Zapad i "drive in" u NZJZ "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska cesta 16) nisu otvarane nove lokacije za uzimanje briseva jer iste, zbog velikog porasta testiranja na COVID-19 infekciju, ne bi bilo u mogućnosti obraditi. NZJZ "Dr. Andrija Štampar" ima ograničene kapacitete obrade testova - maksimalno 2000 briseva na dan, uz nadljudske napore i znatno produljene smjene djelatnika.

Ujedno, Zavod je uveo i online naručivanje, kako bi se izbjegle prometne gužve i ubrzala procedura", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo