jučer cijepljeno 613 osoba / Split zatvara Spaladium Arenu, Zagreb već neko vrijeme mijenja punktove za cijepljenje. U pripremi nova strategija za cijepljenje

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HZJZ je i ovaj mjesec objavio termine i lokacije punktova za cijepljenje u Hrvatskoj, u smanjenom su opsegu

9.2.2022.
11:00
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Da će cijepljenje protiv COVIDA-19 na adresi Rockefellerova 4, Zagreb biti organizirano isključivo srijedom, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) krajem siječnja, a onda i pet dana kasnije naveo kako punkt za cijepljenje HZJZ-a na Kajzerici prestaje s radom dana 15. veljače 2022. godine, dok Savjetovalište za cijepljenje na istoj adresi zatvara svoja vrata čak tri dana prije.

S druge strane, Split zatvara Spaladium Arenu, potvrdio je Damir Gabrić, ravnatelj Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije za Slobodnu Dalmaciju. Tamo se naime najam plaća 30 tisuća kuna, a cijepljenje ide na kapaljku. U Spaladium Areni u ponedjeljak je ukupno cijepljeno, nekom od doza, 113 građana dok se u utorak ukupno cijepilo njih 109. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, HZJZ je i ovaj mjesec objavio termine i lokacije punktova za cijepljenje u Hrvatskoj, a popis možete pogledati ovdje!

Image
SLABA PROCIJEPLJENOST /

Broj zaraženih pada, cijepljenje stagnira, a Stožer ne razmišlja o popuštanju mjera: 'Imamo alate, ali ih se ne pridržavamo'

Image
SLABA PROCIJEPLJENOST /

Broj zaraženih pada, cijepljenje stagnira, a Stožer ne razmišlja o popuštanju mjera: 'Imamo alate, ali ih se ne pridržavamo'

Smanjeni opseg posla dakako smanjio je i broj dostupnih punktova, a Jutarnji list navodi kako je jučer prvom dozom cjepiva u Hrvatskoj cijepljeno samo 613 osoba, a dan ranije, u nedjelju, njih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga, ali i dalje visoke raširenosti virusa, ravnatelj zagrebačkog Doma zdravlja Zapad, dr. Miroslav Hanževački kaže da je očito da bismo morali nadograditi postojeću strategiju cijepljenja. Postojeća je, kaže bila dovoljna na početku kampanje, ali sada je potrebno doći do onih koji još uvijek odbijaju cijepljenje, a nisu antivakseri, tvrdi.

"Vjerojatno ćemo uskoro imati neke nove smjernice o tome kako povećati broj cijepljenih u Hrvatskoj, ali taj je posao tek počeo", zaključuje pak dr. Tatjana Nemeth Blažić, epidemiologinja iz HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zaključno s 7.2.2022 utrošeno je 5.136.650 doza cjepiva, a cijepljeno je 56,65% ukupnog stanovništva, odnosno 67,40% odraslog stanovništva. Na dan 7.2.2022 utrošeno je 3.942 doza cjepiva, a od toga je 613 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s 7.2.2022. 2.298.907 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 2.213.321 osoba (2.015.750 osoba cijepljeno s dvije doze te 197.571 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 65,05% odraslog stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo