borba s pandemijom / Srpski epidemiolog upozorava: 'Po Hrvatskoj vidimo što nas očekuje, nosite maske ili slijedi katastrofa'

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

U Srbiji je više od 36 tisuća aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

19.10.2020.
12:40
PIXSELL
VOYO logo

Srpski epidemiolog Predrag Kon upozorio je na zabrinjavajuću situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj te izjavio da bi se Srbija mogla naći u istoj situaciji, prenosi Kurir.

Kon je poručio da je Beograd, kao glavno žarište koronavirusa u Srbiji, već sad u ''nepovoljnoj situaciji'' i da ako broj novozaraženih nastavi rasti i ako se građani ne budu pridržavali mjera i nosili maske, mogla bi se uvesti izvanredna situacija i ''zatvaranje''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Hitamo ka novom lockdownu /

Pooštravaju se mjere, Slovenija proglasila epidemiju, Italija uvodi nova ograničenja

Kon je dodao i da se bez poštivanja propisanih mjera, širenje zaraze može zaustaviti jedino ''sprječavanjem kontakata''.

''Po Hrvatskoj vidimo što nas očekuje, ne trebamo misliti smo mi nešto posebno i da će nas virus zaobići. Ako građani ne budu nosili maske i pridržavali se fizičke distance, nema druge mjere osim zatvaranja Beograda. Ne zanima me politika, nepovjerenje u krizni stožer, jedino me zanima i brine činjenica da se virus brzo širi, prije svega ozbiljno u Beogradu, i da se može usporiti jedino nošenjem maski i držanjem fizičke distance. Ako to ne bude slučaj, slijedi zatvaranje ili katastrofa'', upozorio je Kon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srbiji je od početka pandemije zabilježeno više od 36 tisuća slučajeva zaraze, a 776 osoba je umrlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo